Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ποτάμι τα «χώνει» στους Τούρκους: Με ποιο δικαίωμα επικηρύξατε τους «8»;

Το Ποτάμι τα «χώνει» στους Τούρκους: Με ποιο δικαίωμα επικηρύξατε τους «8»;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πραξικόπημα Τουρκία, Το ΠΟΤΑΜΙ, Τουρκία, Τούρκοι,

Την επικήρυξη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από την Άγκυρα, που κατέφυγαν στη χώρα μας, σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Σύμφωνα με το Ποτάμι «τη μέρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, η τουρκική κυβέρνηση επικηρύσσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που έχουν λάβει άσυλο στην Ελλάδα, με 700.000 ευρώ τον καθένα».

Παράλληλα, αναφέρει: «Ας πούμε ότι αφήνουμε κατά μέρος τις χθεσινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία.

»Την αόριστη, αλλά σαφή, έγερση ζητήματος «νησιών» από την τουρκική προεδρία».

«Ας πούμε ότι όλα αυτά -τα κρίσιμα και σημαντικά- τα αφήνουμε προσωρινά κατά μέρος.

»Με ποιο δικαίωμα, η κυβέρνηση της Τουρκίας, επικηρύσσει ανθρώπους που έχουν δικαιωθεί, αμετάκλητα, από την ελληνική δικαιοσύνη και που απολαύουν καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα- όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη;

»Μερίδιο ευθύνης έχει και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, γιατί δεν φρόντισε να ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι η τύχη των οκτώ στρατιωτικών δεν εντάσσεται στη διμερή ατζέντα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Ποτάμι -όπως αναφέρει- θέλει και υποστηρίζει τις προσπάθειες βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Η συσσώρευση εκκρεμοτήτων δεν είναι προς όφελος της σταθερότητας στην περιοχή και μπορεί να έχει αρνητικές παρενέργειες.

»Γι’ αυτό άλλωστε συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις προσπάθειες για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα αρχών», σημειώνει.

«Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν είναι κουρελόχαρτο στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα