Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκθετος για τις ακροδεξιές επιλογές του o Μητσοτάκης – Tι έγραψε ο γιος του Τεμπονέρα

Έκθετος για τις ακροδεξιές επιλογές του o Μητσοτάκης – Tι έγραψε ο γιος του Τεμπονέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πάτρα,

Έκθετος για ακόμα μία φορά για τις ακροδεξιές επιλογές του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αυτόν που τον εκθέτει αυτή τη φορά να είναι ο γιος του δολοφονημένου από ΟΝΝΕΔίτες, εκπαιδευτικού, Νίκου Τεμπονέρα, Διονύσης.

Σχολιάζοντας την επιλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να δώσει το χρίσμα του «γαλάζιου» υποψηφίου για τον δήμο της Πάτρας, πόλης στην οποία δολοφονήθηκε ο Τεμπονέρας, σε έναν υμνητή του δολοφόνου του, Γιάννη Καλαμπόκα, έκανε λόγο για συνειδητή επιλογή της ΝΔ να «ενσωματώσει όλο το ακροδεξιό αφήγημα των ημερών, να επιβραβεύσει τον φασισμό στην πιο σύγχρονη εκδοχή του, να προσβάλει την ιστορία ξαναπαίρνοντας πίσω το ακροατήριο της… σοβαρής Χρυσής Αυγής.

Ο Νίκος Παπαδημάτος, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα, γράφει ο Διονύσης Τεμπονέρας, «είναι γνωστός στην πόλη για την δράση του με την ομάδα των «Κενταύρων» -από τα ιδρυτικά μάλιστα στελέχη- είναι εκείνος ο οποίος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Πάτρα και όχι μόνο, το Γενάρη του 2008, λίγες μέρες μόνο μετά την συμπλήρωση 17 ετών από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, όταν σε κοπή πίτας οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, ύμνησε τον Γ. Καλαμπόκα, καταδικασμένο για τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή.

Ο ύμνος στον αμετάκλητα τότε καταδικασμένο δολοφόνο δόθηκε με τον Ν. Παπαδημάτο να του αφιερώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας και να λέει: H παράταξη δεν πρέπει να ξεχνά τους αγωνιστές της, όπως τον αγωνιστή Γιάννη Καλαμπόκα, ενώ αμέσως μετά το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα».

Σχετικά άρθρα