Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρώτος Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο ιρακινό Κουρδιστάν ανέλαβε καθήκοντα

Ο πρώτος Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο ιρακινό Κουρδιστάν ανέλαβε καθήκοντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ελληνικό Προξενείο Ερμπίλ, Ευθύμιος Κωστόπουλος, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νετσιρβάν Μπαρζανί, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο πρωθυπουργός του ιρακινού Κουρδιστάν, Νετσιρβάν Μπαρζανί, δέχθηκε την Κυριακή στην Ερμπίλ τον πρώτο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην αυτόνομη κουρδική επικράτεια, Ευθύμιο Κωστόπουλο.

Ο Κούρδος πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τον Έλληνα διπλωμάτη, εξέφρασε την επιθυμία ελληνικές επιχειρήσεις να επισκεφθούν το ιρακινό Κουρδιστάν και να επενδύσουν στη χώρα του.

Η απόφαση της Ελλάδας να ανοίξει Γενικό Προξενείο στο ιρακινό Κουρδιστάν οφείλεται στον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος την είχε προαναγγείλει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Κωστόπουλος εξέφρασε τη θέληση της Ελλάδας για την περαιτέρω ανάπτυξη διπλωματικών, οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Αθήνας και Ερμπίλ.

Ο κ. Μπαρζανί από την πλευρά του διαβεβαίωσε την ελληνική διπλωματική αποστολή ότι θα παρέχει κάθε βοήθεια και διευκολύνσεις για την εδραίωση στενότερων σχέσεων.

Σχετικά άρθρα