Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναγιώτης Ρήγας: Η Τουρκία «σε τίποτα δεν έχει να ωφεληθεί από μια ενδεχόμενη ένταση»

Παναγιώτης Ρήγας: Η Τουρκία «σε τίποτα δεν έχει να ωφεληθεί από μια ενδεχόμενη ένταση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παναγιώτης Ρήγας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Δεν βοηθάει κανένα η επιστροφή στο παρελθόν και ο διχασμός», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα KONTRA NEWS, σχολιάζοντας τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου τις τελευταίες ημέρες.

«Η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο ήταν παραγωγική και με τη συμβολή όλων μας, στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων, αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά πολλά και σοβαρά προβλήματα και ενισχύθηκε η αποτρεπτική ισχύς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

»Θεωρώ ότι δεν τιμά ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και το παραχθέν έργο, μια στάση αυτοαναίρεσης των όσων από κοινού πετύχαμε.

»Δεν θα είναι καθόλου παραγωγικό και ωφέλιμο να κλωτσήσει την καρδάρα», πρόσθεσε.

«Η όποια, υποκειμενική ή αντικειμενική δυσαρέσκεια ή πικρία μπορεί να υπάρχει δεν πρέπει να θολώσει τη βασική εικόνα, που είναι η δυναμική που κατακτήσαμε και η οποία οδηγεί τη χώρα μας μπροστά.

»Δεν βοηθάει κανένα η επιστροφή στο παρελθόν και ο διχασμός», ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι «αντιπαλέψαμε από την πρώτη μέρα τις καταστάσεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνία στη φτωχοποίηση.

»Αυτές ήταν οι πολιτικές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και η αντίληψη που επικρατούσε στο πολιτικό προσωπικό των έως τότε κομμάτων εξουσίας περί “κράτους λάφυρου” στα χέρια των εκάστοτε κυβερνώντων».

«Η πολιτική, παρατήρησε, πρέπει να υπακούει στις ανάγκες της κοινωνίας και να λειτουργεί ως μέσον για την επίλυση των προβλημάτων και όχι να είναι ο ενδιάμεσος στη διαχείριση και την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

»Ο ρόλος μας είναι να υπηρετούμε το λαό και όχι να τον χειραγωγούμε εκεί που υπαγορεύουν τα μεγάλα συμφέροντα και τα αντίστοιχα κέντρα.

»Εμείς αυτή την τομή κάναμε και ο λαός όλο και περισσότερο το αναγνωρίζει αυτό και μας το πιστώνει».

Σε ερώτηση για το «άσχημο δημοσκοπικό κλίμα» και την πιθανότητα αντιστροφής του, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι «πράγματι, η συζήτηση γίνεται για “δημοσκοπικό κλίμα” και για τίποτα πιο χειροπιαστό.

»Κριτήριο και κριτής μας είναι η ζωή των ανθρώπων, τα προβλήματά τους και το κατά πόσον με τις πολιτικές επιλογές που κάνουμε και την πολιτική που ασκούμε, αντιστρέφουμε την κατάσταση.

»Θα είναι όμως άδικο να ισχυριστεί κανείς ότι δεν υπάρχει βελτίωση σε αρκετούς τομείς της καθημερινότητας των πολιτών».

Ο κ. Ρήγας σχολίασε ότι «στον δρόμο προς τις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, η αναδιάταξη του πολιτικού τοπίου και η συγκρότηση δύο αντιπαραθετικών μεταξύ τους πολιτικών σχεδίων έχει ήδη αρχίσει να σχηματοποιείται στη βάση συγκεκριμένων και αλληλένδετων τομών:

»Την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών, που περνά μέσα από τη Συνταγματική Αναθεώρηση, την ενίσχυση του πλέγματος προστασίας της κοινωνικής συνοχής, των λαϊκών στρωμάτων και του κόσμου της εργασίας, καθώς και τη με εθνικά ωφέλιμο τρόπο επίλυση των εθνικών θεμάτων που λίμναζαν για χρόνια.

»Από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε με ειλικρίνεια απέναντι στην κοινωνία και είμαι βέβαιος πως όταν έρθει η ώρα ο λαός θα κρίνει με βάση τα πεπραγμένα μας και το σχέδιο για την επόμενη μέρα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι «δεν τίθεται ζήτημα χρήσης “σκληρής” ή “μαλακής” γλώσσας έναντι της Τουρκίας.

»Δεν ακολουθούμε την επιθετική ρητορεία της Τουρκίας, ούτε βέβαια πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα μιας ενδεχόμενης κλιμάκωσης».

Ο κ. Ρήγας προέτρεψε εκ νέου την τουρκική πλευρά να κατανοήσει ότι σε τίποτα δεν έχει να ωφεληθεί από μια ενδεχόμενη ένταση και από τη δημιουργία ζωνών αστάθειας.

«Εξάλλου δεν έχει κερδίσει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια με ανιστόρητες και πέραν των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου διεκδικήσεις.

»Αντίθετα, και τα δύο μέρη έχουν να κερδίσουν από την εδραίωση μιας κανονικότητας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και από τη διεύρυνση της οικονομικής μας συνεργασίας.

»Αυτό ζητούν οι λαοί μας και είμαστε υποχρεωμένοι να το υπηρετήσουμε».

Τέλος επανέλαβε ότι από την αναβάθμιση των F-16 που είναι δρομολογημένη, τα οφέλη δεν θα είναι μόνο επιχειρησιακά, αλλά θα ενισχυθεί και η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, γεγονός που θα αυξήσει το ποσοστό της ελληνικής προστιθέμενης αξίας, καθώς και τα οφέλη σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

«Η όλη υπόθεση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται σύντομα η δρομολόγηση της υλοποίησης».

Σχετικά άρθρα