Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέατρο του παραλόγου στην κυβέρνηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο

Θέατρο του παραλόγου στην κυβέρνηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίκας Χαρδούβελης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ, Φορολογία,

Ο Ευγένιος Ιονέσκο είναι ο θεμελιωτής του Θεάτρου του Παραλόγου και το ΠΑΣΟΚ  αναδεικνύεται άξιος συνεχιστής αυτού του είδους θεάτρου.

Με ποιο τρόπο;

Ακούστε: Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έχουν αρχηγό τον Ευάγγελο Βενιζέλο που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πήγαν στον Γκίκα Χαρδούβελη, τον οποίο έχουν επιλέξει από κοινού ο Αντώνης Σαμαράς και ο αρχηγός τους, Ευάγγελος Βενιζέλος, για να του μεταφέρουν τις θέσεις τους για την οικονομική πολιτική και τις αλλαγές που προτείνουν στην φορολογία, άρα και τις θέσεις του αρχηγού τους που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης!

Το λογικό συμπέρασμα θα ήταν ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον Γκίκα Χαρδούβελη και μετέφεραν τις απόψεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλαδή δεν επικοινωνεί με τον υφιστάμενο του Γκίκα Χαρδούβελη.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει ή δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.

Αν δεν ισχύει αυτό το επόμενο λογικό συμπέρασμα θα ήταν ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν επικοινωνούν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το οποίο επίσης μοιάζει απίθανο.

Μπορεί να μην έχουν τις καλύτερες σχέσεις αλλά… επικοινωνούν!

Αν δεν ισχύει λοιπόν και αυτό, το επόμενο λογικό συμπέρασμα είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν συμφωνεί μαζί τους.

Αλλά και αυτό είναι λίγο δύσκολο να ισχύει, αφού τουλάχιστον στα λόγια όλοι θέλουν να ελαφρύνουν τους φόρους και να κάνουν φιλολαϊκή πολιτική.

Άρα το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης από την μία είναι ένας υπουργός που “ακούει” και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ “διεκδικούν”.

Δείτε τώρα τι ζήτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον υφιστάμενο του αρχηγού τους που κανονικά θα έπρεπε να τα του τα είχε πει ο ίδιος, και που σημειωτέον τα περισσότερα αν όχι όλα τα έχουν ψηφίσει με την μορφή του κατεπείγοντος γιατί ήταν σωτήρια, έστω και ως προαπαιτούμενα, για την χώρα:

*Να μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το μέτρο της εξίσωσης του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης δεν απέδωσε, ενώ δεν περιορίστηκε και το λαθρεμπόριο καυσίμων

*Να μειωθούν ή ακόμη και να διαγραφούν τα παλαιά και τα νέα πρόστιμα, τα οποία για το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (67 δισ. ευρώ) υπολογίζονται σε 25 δισ. ευρώ

*Να αυξηθούν σε 100 τον αριθμό, οι δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

*Να καταργηθεί η υποχρέωση υποβολής ανά τρίμηνο των συγκεντρωτικών καταστάσεων και να επανέλθει η ετήσια υποβολή. Παράλληλα, να μην υποβάλλονται συγκεντρωτικές για μικροποσά (π.χ. 5,10,20 ευρώ)

*Να ισχύσουν οι εκπτώσεις φόρου από αποδείξεις δαπανών και για τους ελεύθερους επαγγελματίες

*Να μειωθεί από το 5% στο 3% του συνολικού εισοδήματος, το ποσοστό των ιατρικών δαπανών που απαιτείται για να ισχύει η έκπτωση φόρου

*Να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος όσοι έχουν μηδενικά εισοδήματα. Παράλληλα, να μην επιβαρύνονται με τη μηνιαία προσαύξηση του 1% οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα τις πρώτες 3- 4 ημέρες από τη 14η Ιουλίου και τη λήξη της προθεσμίας.

Σχετικά άρθρα