Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια είναι τα πρώτα ονόματα που ανακοίνωσε η ΝΔ για τις εκλογές 2019

Ποια είναι τα πρώτα ονόματα που ανακοίνωσε η ΝΔ για τις εκλογές 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ευρωεκλογές 2019, Νέα Δημοκρατία,

Τις πρώτες της υποψηφιότητες εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, καθώς και των ευρωεκλογών, έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου τίθεται ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν επίσης η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και η Κατερίνα Μάρκου.

Οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, όπως και οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Νίκη Κεραμέως.

Από τον οργανωτικό μηχανισμό της ΝΔ, υποψήφιοι στον Βόρειο Τομέα Αθηνών θα είναι και ο αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος Γραφάκος Εμμανουήλ, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο γραμματέας επιστημονικών φορέων Νίκος Κωστόπουλος, ο γραμματέας παραγωγικών φορέων Βασίλης Ξυπολυτας, η γραμματέας σχέσεων κοινωνίας – κόμματος Ζωή Ράπτη και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Ρωμανός.

Από τους βουλευτές που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών, οι Σοφία Βούλτεψη, Νίκος Δένδιας και Άννα Καραμανλή θα είναι υποψήφιοι στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Στον ίδιο Τομέα θα είναι υποψήφιος και ο Χάρης Θεοχάρης, αλλά και ο γραμματέας αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο γραμματέας ΕΚΟ Βασίλης Σπανάκης.

Υποψήφιοι στον Δυτικό Τομέα Αθηνών θα είναι οι Γεράσιμος Γιακουμάτος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αθανάσιος Μπούρας, ενώ στην Ανατολική Αττική θα είναι οι Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Βασίλης Οικονόμου.

Στην Α’ Αθηνών υποψήφιοι θα είναι οι Θεόδωρος Φορτσάκης και Άγγελος Συρίγος, ενώ στην Α΄ Θεσσαλονίκης οι Δημήτρης Σταματης, Βασιλική Νάκου.

Ο Ιάσωνας Φωτήλας θα είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, ενώ ο Γεώργιος Κατσιαντώνης στη Λάρισα, ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ηλεία, ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Καβάλα, ο Σπήλιος Λιβανός και ο Βασίλης Φευγας στην Αιτωλοακαρνανία, ο Γιάννης Οικονόμου στη Φθιώτιδα, η Ελένη Παναγιωτοπούλου στην Αργολίδα, ο Φίλιππος Φορτωμας στις Κυκλάδες και ο Αναστάσιος Χατζηβασιλείου στις Σέρρες.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως «την ώρα που η κυβέρνηση-κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η Ν.Δ. κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών».

Όπως προαναγγέλλει, «οι σχετικές ανακοινώσεις των νεών γραμματειών και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019 θα γίνουν αύριο Πέμπτη».

Σύμφωνα με τη ΝΔ ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

«Εν όψει αυτών των ανακοινώσεων, η ΝΔ δημοσιοποιεί από σήμερα σε ποιες περιφέρειες θα πολιτευθούν στις επικείμενες εθνικές εκλογές όλα τα στελέχη της που είχαν μέχρι σήμερα θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της ΝΔ.

»Πρόκειται για γραμματείς της ΝΔ, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους, αλλά και στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της ΝΔ, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να ευχαριστήσει προσωπικά για τη μέχρι τώρα συμβολή τους.

»Παράλληλα, η ΝΔ σήμερα ανακοινώνει και τις περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν οι εν ενεργεία βουλευτές της πρώην Β’ Αθήνας, του Υπ. Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και εκείνοι που προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ», συμπληρώνει η Πειραιώς.

Σχετικά άρθρα