Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Εργασίας: Η Ν.Δ. προσβάλλει την κοινή λογική και τους εργαζόμενους

Υπ. Εργασίας: Η Ν.Δ. προσβάλλει την κοινή λογική και τους εργαζόμενους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Εργασίας,

«Η Ν.Δ. και ο αρμόδιος τομεάρχης της, μάλλον επειδή τελούν σε άρνηση, επιμένουν να προσβάλλουν την κοινή λογική και τους ίδιους τους εργαζόμενους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας στις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας και του τομεάρχη Εργασίας του κόμματος, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με το υπουργείο «τα γεγονότα όμως είναι πεισματάρικα. Τους υπενθυμίζουμε ότι: Η ΝΔ μείωσε τον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους έως 25 ετών, θεσπίζοντας τον λεγόμενο υποκατώτατο μισθό.

»Η σημερινή κυβέρνηση αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 11% και κατά 27% για τους νέους, καταργώντας τον υποκατώτατο μισθό.

»Η ΝΔ αύξησε την ανεργία και την έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ του 27,9%. Η σημερινή κυβέρνηση την έχει μειώσει κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες».

«Όσον αφορά τους μισθούς, οι αλχημείες του κ. Βρούτση με τις καθαρές αμοιβές της μερικής απασχόλησης είναι προκλητικές.

»Οι αμοιβές στις οποίες αναφέρεται είναι αποτέλεσμα των μειώσεων του κατώτατου μισθού που επέβαλε η ΝΔ και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.

»Αυτό το καθεστώς ανατρέπει η σημερινή κυβέρνηση με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως «όσον αφορά τη σύνθεση της απασχόλησης: η ΝΔ επιμένει να ξεχνάει ότι το 2018 οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 83.500 και το 72% αυτών ήταν πλήρους απασχόλησης.

Όσο για τη σύνθεση των νέων προσλήψεων (και όχι των νέων θέσεων εργασίας) αυτή ανατράπηκε επί ΝΔ από 65% πλήρους απασχόλησης και 35% μερικής/εκ περιτροπής που ήταν το 2013 σε 55% μερικής/εκ περιτροπής και 45% πλήρους στο τέλος του 2014. Άρα τι ακριβώς κάνει ότι δεν γνωρίζει ο κ. Βρούτσης; Τα πεπραγμένα του ή τις συνέπειες αυτών;».

«Συστήνουμε στη ΝΔ και τον αρμόδιο τομεάρχη της περισσότερη ειλικρίνεια και ψυχραιμία.

»Καμία ανακοίνωση δεν σβήνει τα πεπραγμένα του κόμματος που ταυτίστηκε με την ισοπέδωση των μισθών και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Σχετικά άρθρα