Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρένα Δούρου: Με 22,3 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής τη λειτουργία 54 ΤΟΜΥ

Ρένα Δούρου: Με 22,3 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής τη λειτουργία 54 ΤΟΜΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Στο πλευρό της δημόσιας υγείας, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αττική, τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με προϋπολογισμό ύψους 22,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Προκρίνοντας παρεμβάσεις για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 9 (Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Στην Περιφέρεια Αττικής προβλέπεται να λειτουργήσουν συνολικά 54 μονάδες: 24 ΤΟΜΥ στα όρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αττική πλην Πειραιά και Νήσων) και 30 ΤΟΜΥ στα όρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πειραιάς και Νησιά Αττικής).

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ολοκληρώνει το σχέδιο ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αττική, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 αλλά και από ίδιους πόρους (ενδεικτικά: εξοπλισμοί νοσοκομείων, ασθενοφόρα ΕΚΑΒ, Κέντρο Υγείας Κερατσινίου κ.ά.).

Σημειώνεται ότι οι ΤΟΜΥ, οι νέες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας που αποσκοπούν στην καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες όλων των πολιτών.

Το νέο μοντέλο υπηρεσιών στοχεύει στην ορθολογική πλοήγηση των ατόμων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) μέσω της ανακατεύθυνσης της ζήτησης από τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα, όπως είναι τα νοσοκομεία, παρέχοντας ποιοτικές, ολιστικές και κοινοτικά προσανατολισμένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σχετικά άρθρα