Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Στρατηγική νίκη απέναντι στους εθνικιστές οι Πρέσπες

Χαρίτσης: Στρατηγική νίκη απέναντι στους εθνικιστές οι Πρέσπες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, ΣΥΡΙΖΑ,

Στρατηγική νίκη απέναντι στις δυνάμεις του εθνικισμού και στις δύο πλευρές των συνόρων χαρακτήρισε τις Πρέσπες ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης μιλώβτας σε πολιτική εκδήλωση στην Πεντέλη.

Μια νέα εποχή ειρήνης και συνανάπτυξης ξεκινά στα Βαλκάνια, με την Ελλάδα πρωταγωνίστρια, πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης, ενώ τόνισε ότι οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν ήθελαν τη συμφωνία γιατί από τη μια αποτελεί ιστορική – διπλωματική και αξιακή – νίκη της Αριστεράς και αυτή τη νίκη την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη τους αφαιρεί έναν πολύ σημαντικό για αυτούς λόγο ύπαρξης.

Αναλύοντας το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, ο Υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ως βασικές αιτίες,

τη διεθνή οικονομική κρίση και τη συστηματική διάλυση του μεταπολεμικού κοινωνικού συμβολαίου από τον νεοφιλελευθερισμό,
την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, που εκτός από οικονομική διασύνδεση είναι και μια διαδικασία βίαιης πολιτιστικής ομογενοποίησης,
την προσχώρηση των βασικών πολιτικών δυνάμεων στον νεοφιλελευθερισμό, που σημαίνει ό,τι και αν ψηφίσουν οι πολίτες, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: η λιτότητα, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, οι ιδιωτικοποιήσεις.

Οδηγούνται έτσι, στην απάθεια, την αντιπολιτική και σε επικίνδυνες για τη δημοκρατία, λογικές του τύπου «όλοι ίδιοι είναι» την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και την απουσία εναλλακτικής από την Αριστερά, μετά την προσχώρηση της Σοσιαλδημοκρατίας στον νεοφιλελευθερισμό και τη διάλυση των ιστορικών κομμουνιστικών κομμάτων. Εξαίρεση εδώ αποτελεί η Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι αιτία αλλά το πρόσχημα, ο βολικός και εύκολος εχθρός, ο αποδιοπομπαίος τράγος. Η Άκρα Δεξιά κινητοποιεί περισσότερο με τον φόβο, προβάλλοντας μια αδιόρατη απειλή μεταναστών «εισβολέων» που «έρχονται» να καταλάβουν τις χώρες μας». Πρόκειται για μια εντελώς αβάσιμη κινδυνολογία που δεν αντιστοιχεί σε καμία πραγματικότητα.

Σχετικά άρθρα