Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΒΟΜΒΑ! Η Μπακογιάννη απέσυρε το όνομά της από τον κατάλογο ομιλητών για τις Πρέσπες

ΒΟΜΒΑ! Η Μπακογιάννη απέσυρε το όνομά της από τον κατάλογο ομιλητών για τις Πρέσπες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη, Σκόπια,

Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν προγραμματισμένη να μιλήσει στη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά, προς έκπληξη όλων, απέσυρε το όνομά της από τον κατάλογο των ομιλητών.

Πρόκειται για μια ιστορική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η κίνηση αυτή, προκαλεί αν μη τι άλλο, ερωτηματικά, κυρίως για την πολιτική της σημειολογία.

Το ότι η κα Μπακογιάννη αποφάσισε να μην τοποθετηθεί για ένα θέμα με το οποίο έχει συνδέσει τη θητεία της στο ΥΠΕΞ επί κυβερνήσεως Καραμανλή προκαλεί απορίες και ερωτηματικά.

Ενδεχομένως, η κα Μπακογιάννη να καλύφθηκε πλήρως από την γραπτή δήλωση του Κ. Καραμανλή, ο οποίος την επικαλέστηκε για άλλη μια φορά.

Μπορεί, επίσης, να μην επιθυμεί να προκαλέσει εσωκομματικούς τριγμούς από τις αποστάσεις που θα έπρεπε να κρατήσει από την ρητορική του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί μέσω των τοποθετήσεών του στη Βουλή να «διαγράψει» τη λεγόμενη «εθνική γραμμή» του Βουκουρεστίου, δίνοντας μία υποχωρητική διάσταση σε πράξεις και αποφάσεις που συνδέθηκαν άμεσα με τη ΝΔ και προσωπικά με την Ντ. Μπακογιάννη.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της κας Μπακογιάννη να μην πάρει το λόγο για το ένα τέτοιο ζήτημα είναι ένα πολιτικό μήνυμα που ως αποδέκτη έχει και το εσωτερικό της ΝΔ.

Διαβάστε πατώντας εδώ τι είχε διαπραγματευτεί η Ντόρα Μπακογιάννη ως ΥΠΕΞ του Κώστα Καραμανλή

Σχετικά άρθρα