Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι δήλωσε η Θ. Τζάκρη για την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της στα Γιαννιτσά

Τι δήλωσε η Θ. Τζάκρη για την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της στα Γιαννιτσά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιαννιτσά, Θεοδώρα Τζάκρη, Μακεδονία, Μολότοφ, Νέα Δημοκρατία, Πέλλα, Σκόπια, ΣΥΡΙΖΑ,

«Δολοφονική» χαρακτηρίζει με δήλωσή της στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την επίθεση χθες Τετάρτη στο σπίτι της στα Γιαννιτσά η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Καλεί, δε, «όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Η σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τους τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου.

»Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων.

»Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.

»Καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων».

Για την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη ενημέρωσε, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης.

«Η συνάδελφος υπέστη εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της, με τρεις μολότοφ τουλάχιστον. Δεν είναι μόνο αυτό. Ήταν με την οικογένεια και το παιδί της μέσα» είπε ο Νίκος Ξυδάκης και ζήτησε καταδίκη των επιθέσεων αυτών.

«Οι εμπρηστικές επιθέσεις για εφιάλτες, για προδότες ακούστηκαν από αυτό το βήμα. Είναι εύκολο να παριστάνεις τον τζάμπα μάγκα, για ένα μεγάλο θέμα εθνικό στο οποίο κάποιες πολιτικές παρατάξεις αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη να φέρουν εις πέρας ένα έργο.

»Όταν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που μιλούν με βαριές εκφράσεις, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, για να χαϊδέψουν τα αφτιά τοπικών ακροατηρίων, έρχονται τέτοια φαινόμενα» είπε ο Νίκος Ξυδάκης προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της ΝΔ.

«Γιατί τα λες αυτά; Εσείς μας λέγατε γερμανοτσολιάδες!» ακούστηκε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

«Είπαμε και νωρίτερα ότι τα φίδια και οι λύκοι ακονίζουν ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο!», είπε ο Νίκος Ξυδάκης και πρόσθεσε ότι «άφρονες και ηλίθιοι απειλούν γυναικόπαιδα και οικογένειες».

«Ζητώ από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να υψώσουν τείχος σε αυτούς που απειλούν τους θεσμούς, την κοινωνική ηρεμία, τη δημοκρατία», είπε ο κ. Ξυδάκης.

«Η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα όποια γεγονότα έχουν συμβεί κατά συναδέλφων για απόψεις που έχουν εκφράσει», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

«Αυτό για εμάς δεν είναι καινούργιο. Είναι σταθερή μας πεποίθηση. Κάθε μορφή βίας καταδικάζεται από τη ΝΔ τη στιγμή που εκδηλώνεται. Η καταδίκη μας είναι στέρεη, δυνατή και ηχηρή».

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην δημιουργεί εντυπώσεις για τη ΝΔ για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη.

Σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζεται πως «αυτές οι πρακτικές τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας ο ίδιοι “το αυγό του φιδιού”, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα. Αναμένουμε από την αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες».

Σχετικά άρθρα