Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό Λιμενικό ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τα σύνορα στο Αιγαίο – «Στήνουν» επεισόδιο

Το τουρκικό Λιμενικό ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τα σύνορα στο Αιγαίο – «Στήνουν» επεισόδιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Τουρκία,

Στο πλαίσιο των πάγιων αμφισβητήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο εντάσσεται και το νέο στρατηγικό δόγμα της Τουρκικής Ακτοφυλακής για την περίοδο 2019-23 που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, καθώς -μεταξύ άλλων- αναφέρει πως στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν όρια δικαιοδοσίας, που να έχουν καθιερωθεί με συμφωνίες.

Συγκεκριμένα, στην 15η σελίδα αναφέρει πως: Οι επιχειρήσεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής στη στεριά είναι μέσα από τα σύνορα, αλλά η περιοχή ευθύνης στη θάλασσα του Αιγαίου δεν περιορίζεται από χωρικά σύνορα.

Ειδικότερα, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν καθορισμένα -με συμφωνίες με την Ελλάδα- θαλάσσια σύνορα και δεν υπάρχουν όρια.

Πρόκειται για ένα ακόμα… λιθαράκι στον άξονα της «Μπλε Πατρίδας», που αναφέρουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κυβερνώντες της Τουρκίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα news.gr.

Ο διοικητής της Τουρκικής Ακτοφυλακής, ναύαρχος Αχμέτ Κεντίρ, στον πρόλογό του, αφού τονίζει και αυτός με τη σειρά του τη σημασία της «Μπλε Πατρίδας», επισημαίνει πως ανάμεσα στις αποστολές που αναλαμβάνει πλέον η διοίκησή του είναι και αυτή την προστασίας υποδομών στρατηγικής σημασίας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι τα θαλάσσια σύνορα Τουρκίας και Ελλάδας είναι σαφή από τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Σε αυτή η Τουρκία υπέγραψε ότι παραιτείται από κάθε κυριαρχία σε απόσταση τριών μιλίων από τις ακτές της.

Σχετικά άρθρα