Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι σταμάτησαν «εισβολή» στη Μεσόγειο στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι σταμάτησαν «εισβολή» στη Μεσόγειο στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Μπαρμπαρός, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, Υδρογονάνθρακες,

Δημοσίευμα με τίτλο «Το Ναυτικό σταμάτησε επτά πλοία» είχε την Τετάρτη η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, υποστηρίζοντας πως ο τουρκικός στόλος σταμάτησε «εισβολή» στη Μεσόγειο, εμποδίζοντας πολλές φορές προσπάθειες ξένων πλοίων για έρευνες στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό δεν επιτρέπει τις προσπάθειες «κατάληψης» των ενεργειακών περιοχών στην ανατολική Μεσόγειο.

Τουρκικά πολεμικά πλοία, συνεχίζει, έχουν εμποδίσει επτά πλοία της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Μάλτας, που είχαν συμφωνήσει με τους Ελληνοκύπριους, και έκαναν έρευνες δυτικά της Κύπρου.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017, με ένα ιταλικό πλοίο, όπως και τον Φεβρουάριο του 2018, τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς με ένα γερμανικό, τον Ιούνιο με γαλλικό, τον Αύγουστο με βρετανικό, τον Οκτώβριο και πάλι με γαλλικό και τον Δεκέμβριο του 2018 με πλοίο με σημαία Μάλτας.

Μάλιστα τουρκική εφημερίδα γράφει πως το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός, το οποίο έχει «παρενοχληθεί» από το ελληνικό Ναυτικό, συνεχίζει τις επιστημονικές του έρευνες υπό την επίβλεψη του ομώνυμου πολεμικού πλοίου.

Η Yeni Safak γράφει για αυξημένη παρουσία του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο και για προσπάθειες της ελληνικής πλευράς που απαντώνται δυναμικά.

Γίνεται μάλιστα αναφορά στην πτήση του Πάνου Καμμένου με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια (Kardak, τα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα), και σημειώνεται πως οι τουρκικές δυνάμεις ενίσχυσαν την παρουσία τους στο Αιγαίο.

Σχετικά άρθρα