Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καμμένος τώρα στηρίζει πρόταση μομφής και χωρίς να αποκηρύξει ο Μητσοτάκης τη σύνθετη ονομασία

Ο Καμμένος τώρα στηρίζει πρόταση μομφής και χωρίς να αποκηρύξει ο Μητσοτάκης τη σύνθετη ονομασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πάνος Καμμένος είχε πει αρχικά ότι θα στήριζε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μόνο εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόταν ότι δεν θα δεχτεί καμία ονομασία για την ΠΓΔΜ που να περιλαμβάνει το «Μακεδονία». Φαίνεται όμως ότι το ξανασκέφτηκε και αποφάσισε να «κόψει κάτι».

Έτσι, αφού ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Τάκη Μπαλτάκο, στο πλαίσιο των επαφών του μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι «έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση», αν και διευκρίνισε ότι «αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς.

»Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι πληροφορίες ότι η Νέα Δημοκρατία σκέφτεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με στόχο να βάλει ένα τελευταίο ανάχωμα στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δηλαδή, ο Πάνος Καμμένος στηρίζει την πρόταση μομφής να πέσει η κυβέρνηση, αλλά δεν θέτει όρο στον Μητσοτάκη πως όταν γίνει εκείνος πρωθυπουργός να μην αποδεχτεί τον όρο Μακεδονία για την ΠΓΔΜ, δηλαδή επιτρέπει στον Μητσοτάκη εάν ποτέ γίνει πρωθυπουργός να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τη «Μακεδονία».

Σχετικά άρθρα