Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Σχέδιο κατάληψης της Βουλής από Χρυσή Αυγή και παρακρατικούς

Γεροβασίλη: Σχέδιο κατάληψης της Βουλής από Χρυσή Αυγή και παρακρατικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Αστυνομία, Βουλή των Ελλήνων, Όλγα Γεροβασίλη, Συλλαλητήρια, Χρυσή Αυγή,

“Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους. Η ΕΛΑΣ χεθες με αυτοσυγκράτηση και επαγγελματισμό διαφύλαξε το κοινοβουλιο και τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα τραυματισμένοι να είναι οι αστυνομικοί. Έγιναν απόπειρες να μπουν στη Βουλή από τις 5 εισόδους, χρησιμοποιώντας και εργαλεία που είχαν μαζί” δήλωσε στον News 24/7 η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και εκτίμησε ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο κατάληψης της Βουλής από ακροδεξιούς, Χρυσή Αυγή και παρακρατικούς.

“Η Αστυνομία χρησιμοποίησε το ελάχιστο για να τους αποτρέψει. Οι διαδηλωτές με ειρηνικές διαθέσεις πρέπει να καταλάβουν ότι όσοι έκαναν τα επεισόδια είναι αυτοί που δεν ενδιαφερόντουσαν για την υγεία τους. Στόχος ήταν να διαδηλώσουν με ασφάλεια όσοι ήθελαν να διαδηλώσουν ειρηνικά” συμπλήρωσε.

Η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε μύθο ότι η αστυνομία διέλυσε το συλλαλητήριο:

“Είχαμε όλες τις πληροφορίες για τις προτροπές για βίαιη αντιμετώπιση. την ώρα όμως που διαδηλώνει ειρηνικά ένας κόσμος δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν 60 χιλιάδες άνθρωποι. Υπήρχαν προληπτικές ενέργειες της αστυνομίας για ορισμένα άτομα. Οι οργανωμένοι για επεισόδια έμπαιναν μέσα στο πλήθος, δεν μπορεί η αστυνομία να μπει μέσα στο πλήθος όπου είχε πχ παιδιά” τόνισε και πρόσθεσε ότι από το ποιοι βρίσκονται στο νοσοκομείο σήμερα αποδεικνύεται το ποιοι έδρασαν. “Προφανώς γνώριζαν τους φωτορεπόρτερ, υπάρχουν και τα ντοκουμεντα. Δεν υπάρχουν τυχαίοι τραυματισμοί είναι στοχευμένοι” σχολίασε για τους τραυματίες πολίτες.

“Όταν κατεβαίνεις σε ένα συλλαλητήριο έχει σημασία με ποιους συμπορεύεσαι. Ήταν γνωστό ότι θα ήταν εκεί η ΧΑ . Τα κόμματα και οι διοργανωτές γνώριζαν και θα έπρεπε να είχαν απομονώσει τη Χρύση Αύγη” υπογράμμισε.

Η Υπουργός καταλόγισε εθνικο-λαϊκιστικό αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες αρκεί να πέσει η κυβέρνηση πάση θυσία.

Οι αστυνομικοί στήνονται γύρω από τη διαδήλωση όχι μέσα, οι εικόνες αποτυπώνουν την αμυντική στάση της αστυνομίας” είπε και επιβεβαίωσε ότι ένας από τους 7 συλληφθέντες είναι μέλος της ακροδεξιάς Απέλλα, συμμετείχε στην επίθεση φασιστών στη Φαβέλα και ήταν έξω με περιοριστικούς όρους.

‘Το υλικό συλλέγεται, θα καταθέσουν και οι τραυματισμένοι καθώς σχηματίζεται δικογραφία, βεβαίως και θα υπάρξουν συνέπειες” ανέφερε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν καταδίκασε ακόμα τις απειλές κατά βουλευτών.

Σχολιάζοντας την επίθεση σε βάρος της Σοφίας Βούλτεψη είπε ότι “ακροδεξιοί και παρακρατικοί δεν ενδιαφέρονται για τις απόψεις της Βούλτεψη, τους νοιάζει το ότι είναι βουλευτής γιατί στόχος τους είναι η κατάλυση της δημοκρατίας.

“Θεωρώ αστεία την κατηγορία της ΝΔ περί αλόγιστης χρήσης χημικών και βίας” είπε.

Σχετικά άρθρα