ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «υπασπιστής» του Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο «υπασπιστής» του Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οξύτατη επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπέλυσε την Κυριακή το πρωί από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης.

Ο κ. Σταμάτης ζήτησε να καταδικάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αναπέμψει το σχετικό νομοθέτημα,ακόμη και αν ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων.

Ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ επέμεινε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα της αναπομπής νομοθετημάτων, που έχουν ψηφιστεί απ’ την Βουλή, αγνοώντας προφανώς ότι η σχετική διάταξη υπήρχε μεν στο Σύνταγμα, αλλά άλλαξε και εξαλείφθηκε κατά τις τελευταίες αναθεωρήσεις του Συντάγματος, που έγιναν με πρωτοβουλία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Κατά συνέπεια, η αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ψηφισθέντος νόμου από την Βουλή, θα αποτελούσε ξεκάθαρη πράξη παραβίασης του Συντάγματος, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει σε μια ευνομούμενη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Δημοκρατία.

Ο Σαμαράς είχε αποδεχτεί τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Πάντως ο κ. Σταμάτης δεν είπε κουβέντα, μιλιά, τσιμουδιά, για τον αρχηγό του Αντώνη Σαμαρά που είχε αναγνωρίσει σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

Νομίζουν οι σαμαρικοί πως όταν απευθύνονται σε κρετίνους όταν μιλάνε δημόσια και τους ακούει ο ελληνικός λαός.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως υπουργός Εξωτερικών, δήλωνε:

«Η Ελλάδα, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, προέβη σε ένα μείζον συμβιβαστικό βήμα, αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων».

Ως υπουργός Εξωτερικών του Αντώνη Σαμαρά. Κατάλαβες τώρα ελληνικέ λαέ κουτόχορτο που σε ταΐζουν οι κάθε λογής περιφερόμενοι Σταμάτηδες;

Σχετικά άρθρα