Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όνειρα θερινής νυκτός: Το «Πρώτο Θέμα» βγάζει αυτοδύναμο τον Κυριάκο με μόλις 32%

Όνειρα θερινής νυκτός: Το «Πρώτο Θέμα» βγάζει αυτοδύναμο τον Κυριάκο με μόλις 32%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Εφημερίδα Πρώτο Θέμα, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Νέα δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα της Κυριακής δείχνει «καταφέρνει» να δώσει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό μόλις 32% και με διαφορά μονοψήφια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με το γκάλοπ αν και φτάνει μόλις το 32% παίρνει αυτοδυναμία με 158 έδρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1%, κρατώντας βεβαίως μεγάλο μέρος των δυνάμεών του.

Αν αληθεύει η ανάλυση αυτή, αποδεικνύεται περίτρανα το πόσο αναγκαίο είναι να αλλάξει το εκλογικό σύστημα και να εφαρμοστεί η απλή αναλογική.

Αν ένα κόμμα λαμβάνει λιγότερο από το ένα τρίτο των ψήφων στις εκλογές και στη Βουλή έχει περισσότερους από τους μισούς βουλευτές επί του συνόλου, τότε σίγουρα η βούληση των πολιτών καταστρατηγείται.

Στην τρίτη θέση, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,4% και η η Χρυσή Αυγή με επίσης 6,4%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, η Ελληνική Λύση με 2,2%, το ΠΟΤΑΜΙ με 1,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,4%, η ΛΑΕ με 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕ 1%.

Επίσης ένα ακόμη «εύρημα» του γκάλοπ είναι ότι το 67,4% ζητά εκλογές το αργότερο έως το Μάιο. Τέλος το 66% λέει «ΟΧΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών, που σημαίνει -εάν το δούμε «ανάποδα», ότι ένας στους τρεις Έλληνες συμφωνεί.

Σχετικά άρθρα