Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όνειρα θερινής νυκτός: Το «Πρώτο Θέμα» βγάζει αυτοδύναμο τον Κυριάκο με μόλις 32%

Όνειρα θερινής νυκτός: Το «Πρώτο Θέμα» βγάζει αυτοδύναμο τον Κυριάκο με μόλις 32%

Νέα δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα της Κυριακής δείχνει «καταφέρνει» να δώσει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό μόλις 32% και με διαφορά μονοψήφια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με το γκάλοπ αν και φτάνει μόλις το 32% παίρνει αυτοδυναμία με 158 έδρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1%, κρατώντας βεβαίως μεγάλο μέρος των δυνάμεών του.

Αν αληθεύει η ανάλυση αυτή, αποδεικνύεται περίτρανα το πόσο αναγκαίο είναι να αλλάξει το εκλογικό σύστημα και να εφαρμοστεί η απλή αναλογική.

Αν ένα κόμμα λαμβάνει λιγότερο από το ένα τρίτο των ψήφων στις εκλογές και στη Βουλή έχει περισσότερους από τους μισούς βουλευτές επί του συνόλου, τότε σίγουρα η βούληση των πολιτών καταστρατηγείται.

Στην τρίτη θέση, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,4% και η η Χρυσή Αυγή με επίσης 6,4%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, η Ελληνική Λύση με 2,2%, το ΠΟΤΑΜΙ με 1,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,4%, η ΛΑΕ με 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕ 1%.

Επίσης ένα ακόμη «εύρημα» του γκάλοπ είναι ότι το 67,4% ζητά εκλογές το αργότερο έως το Μάιο. Τέλος το 66% λέει «ΟΧΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών, που σημαίνει -εάν το δούμε «ανάποδα», ότι ένας στους τρεις Έλληνες συμφωνεί.

Σχετικά άρθρα