Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Διαχωριστική γραμμή οι Πρέσπες ανάμεσα στην πατριωτική ευθύνη και την πατριδοκαπηλία

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Διαχωριστική γραμμή οι Πρέσπες ανάμεσα στην πατριωτική ευθύνη και την πατριδοκαπηλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, Σκόπια, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Σε νέο άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, σε συνέχεια του σχετικού καλέσματος που απηύθυνε ο πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή από την εκδήλωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Κουμουνδούρου προειδοποιεί επίσης πως «η στοίχιση πίσω από τη Νέα Δημοκρατία της ακροδεξιάς ρητορικής για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα αποτελεί στρατηγικό λάθος με ιστορικές συνέπειες».

Ταυτόχρονα, το κυβερνών κόμμα καλεί τους βουλευτές όλων των πτερύγων του κοινοβουλίου που επί πολλά χρόνια στήριζαν τη λύση στο «Σκοπιανό» να υποστηρίξουν τη συμφωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά τη συνεδρίαση της ΠΓ, χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως «καταλύτη για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού» και τονίζει πως τίθεται στην πράξη η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση.

»Ανάμεσα στον ορθό λόγο και την παραδοξολογία.

»Ανάμεσα στην πατριωτική ευθύνη και την πατριδοκαπηλία».

Σε μια αποστροφή της ανακοίνωσης που μπορεί να ερμηνευθεί ως άνοιγμα στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί «τις πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και τους βουλευτές» ότι «η στοίχιση πίσω από τη Νέα Δημοκρατία της ακροδεξιάς ρητορικής για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα αποτελεί στρατηγικό λάθος με ιστορικές συνέπειες».

«Οι όποιες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούν να αποτελούν άλλοθι για αυτό το ιστορικό σφάλμα.

»Σε κρίσιμα θέματα ιστορικής, εθνικής σημασίας όλοι αναμετριόμαστε με τις αξίες, τις ιδέες και τη συνείδησή μας, μα πάνω από όλα με την Ιστορία», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Επίσης, καλεί τους βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα που υποστήριζαν τη λύση στο «Μακεδονικό» να στηρίξουν τη συμφωνία, γιατί «κατανοούν πόσο εθνικά ωφέλιμη είναι η επίλυση του προβλήματος και πόσο εθνικά επιζήμια η διαιώνισή του».

Κύρωση των «Πρεσπών» μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά το τέλος της συνεδρίασης, η συμφωνία θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Αυτό σημαίνει πως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, η Συμφωνία των Πρεσπών θα συζητηθεί σε μία ή δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και στη συνέχεια θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς κύρωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του διεμήνυσε πως η Συμφωνία θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, χωρίς διαδικασίες fast track, ενώ ανακοίνωσε πως την Κυριακή θα δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας, ώστε «να είναι όλοι σε θέση να κρίνουν».

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Βούτσης, διαμήνυσε πως «θα μιλήσουν όλοι, θα υπάρχει χρόνος για όλους. Όλα τα άλλα είναι περί όνου σκιάς».

Σχετικά άρθρα