Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δανέλλης: Αν δεν υπήρχε κυβέρνηση να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα υπήρχε Συμφωνία

Δανέλλης: Αν δεν υπήρχε κυβέρνηση να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα υπήρχε Συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Σκόπια, Σπύρος Δανέλλης, Το ΠΟΤΑΜΙ, Ψήφος Εμπιστοσύνης,

Αν δεν υπήρχε κυβέρνηση που θα έφερνε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα υπήρχε ούτε και Συμφωνία: το μήνυμα αυτό, εξηγώντας έτσι και τη στάση του στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, έστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπ. Δανέλλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM».

Στην αρχή της συνέντευξης χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι το εθνικό συμφέρον πρέπει να τίθεται πάνω από το μικροκομματικό, ενώ σε άλλο σημείο, επεσήμανε ότι αν δεν υπήρχε κυβέρνηση που θα έφερνε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα υπήρχε ούτε και Συμφωνία.

Δεν είναι απλό να αναγκάζουμε μια χώρα να αλλάζει όνομα και Σύνταγμα, δήλωσε.

Εκείνοι που σκύλεψαν -όπως κατά λέξη είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο «Πρακτορείο FM»- το κοινοβουλευτικό σώμα του Ποταμιού και του πήραν βουλευτές, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι υποκριτικό να του κάνουν υποδείξεις, δεν έχουν το δικαίωμα να του κουνούν το δάκτυλο, επεσήμανε ο Σπ. Δανέλλης.

Τόνισε μάλιστα ότι οι θέσεις του για το Μακεδονικό είναι κρυστάλλινες από το 1992.

Διευκρίνισε όμως ότι από το πρόσφατο Συνέδριο του Ποταμιού που αποφασίστηκε προσέγγιση με την ΝΔ, η ιδεολογία του δεν του επέτρεπε να συνεχίσει στο Ποτάμι, χαρακτήρισε δε, «ληξιπρόθεσμη» τη σχέση του με το κόμμα στο οποίο συμμετείχε μέχρι χθες.

«Δεν απαλλοτριώνω σε κάνεναν το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης μου», ξεκαθάρισε με έμφαση και εξέφρασε την έκπληξή του για τη δημόσια αντίδραση του Ποταμιού εναντίον του (υπαινίχθηκε ότι άλλα ειπώθηκαν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις).

Μιλώντας δε, για τη δική του διαδρομή θύμισε ότι έχει παρουσία 40 χρόνων στα δημόσια πράγματα και δεν αλλάζει τον κώδικα αξιών του, τοποθετώντας τον εαυτό του στην ανανεωτική, ευρωπαϊκή Αριστερά.

Εκ παραλλήλου, εκτίμησε ότι οι τρεις βουλευτές του Ποταμιού (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης) δεν μπορούν να κάνουν τίποτε διαφορετικό από να δώσουν θετική ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην αναφορά του στο κόμμα της ΝΔ, ο κ. Δανέλλης παρατήρησε ότι κάθε μέρα μετακινείται όλο και πιο δεξιά, και κάλεσε τους πρώην συντρόφους του στο Ποτάμι να το λάβουν αυτό υπ’ όψιν.

Για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως δεν μπορεί να είναι διαφορετική η στάση του από την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών -θυμίζοντας και τη στάση που είχαν στο θέμα οι Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου-, είπε πάντως πως αδικεί τον προοδευτικό κόσμο η στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Θα έπρεπε να είχαν μιλήσει ήδη οι κ.κ. Παπανδρέου και Σημίτης, σημείωσε επίσης.

Ταυτοχρόνως ο ανεξάρτητος βουλευτής διεμήνυσε ότι οι βουλευτές δεν πτοούνται από απειλές και πρόσθεσε ότι το σύνολο των κομμάτων θα έπρεπε να τις καταδικάσει, επεσήμανε δε, πως αναμένει από την ΝΔ να το κάνει.

Στο «δια ταύτα» ο Σπ. Δανέλλης εκτίμησε, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» ότι η Συμφωνία θα περάσει με περισσότερους από 151 ψήφους, αρκεί να εκφραστεί η συνείδηση του καθενός και το πατριωτικό καθήκον, και όχι το μικροπολιτικό συμφέρον.

Κλείνοντας είπε πως θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής.

Σχετικά άρθρα