Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δανέλλης σε Θεοδωράκη: Μην κάνεις το έγκλημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δανέλλης σε Θεοδωράκη: Μην κάνεις το έγκλημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σκόπια, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ, Ψήφος Εμπιστοσύνης,

«Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι προσχωρώ στο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο Σπύρος Δανέλλης .

Επίσης, ο κ. Δανέλλης τόνισε ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής για την πατρίδα, αλλά η κοινωνία φαίνεται έχει κατεβάσει ρολά στη λογική».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον του διεμήνυσε πως «δεν με πτοούν οι απειλές» για να προσθέσει:

«Αντιλαμβάνομαι την επίθεση που δέχομαι από μερίδα του Τύπου που έχουν μάθει να λειτουργούν ως γραφεία κομματικής προπαγάνδας».

Πρόσθεσε επίσης πως «τα λάθη που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όσους μας έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση»

«Είχα αποφασίσει να φύγω από το Ποτάμι από το Συνέδριο»

Ο Σπύρος Δανέλλης από το βήμα της Βουλής απευθύνθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας σε προσωπικό τόνο:

«Αγαπητέ μου Σταύρο το ότι παραμένω σταθερός 20 χρόνια τώρα σε αυτό που θεωρώ επωφελές σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μου μου το χρεώνεις σαν εκ προμελέτης λάθος.

»Το Ποτάμι με το δικό σου σιγοντάρισμα θεωρεί στρατηγικό εταίρο τη Νέα Δημοκρατία το παλαιότερο από το παλαιό, η Νέα Δημοκρατία που έχτισε το πελατειακό κράτος και χρεοκόπησε τη χώρα την παίρνει την τωρινή Νέα Δημοκρατία στην πατριωτική της εκδοχή.

»Τι σχέση έχει αυτό το πράγμα με το Ποτάμι που εκλεγήκαμε τον Ιανουάριο του 2015;».

Μάλιστα ο κ. Δανέλλης ανέφερε πως είχε πάρει την απόφασή του να φύγει από το Ποτάμι μετά το τελευταίο συνέδριο του κόμματος όπου υπερψηφίστηκε η στρατηγική συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία.

«Η σχέση μου με το Ποτάμι είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη από το τελευταίο συνέδριο όπου με μεγάλη πλειοψηφία υιοθετήθηκε η στρατηγική προσέγγιση με τη Νέα Δημοκρατία.

»Από τότε είχα πει πως μια τέτοια επιλογή που βρίσκεται στον αντίποδα των αρχών και της πολιτικής μου διαδρομής δεν με αφορά».

Ο κ. Δανέλλης θέλησε να σχολιάσει και τις φήμες που κυκλοφορούν περί απόφασης του Ποταμιού να μην υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών και απευθύνθηκε ξανά στον κ. Θοδωράκη:

«Σταύρο και πρώην συνοδοιπόροι μου αύριο στις Πρέσπες εύχομαι να μην κάνετε ούτε το έγκλημα ούτε το λάθος».

Ο κ. Δανέλλης εξηγώντας την ψήφο εμπιστοσύνης που θα δώσει στην κυβέρνηση ανέφερε ότι αυτό δε σημαίνει πως προσχωρεί στο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε εμμέσως το Ποτάμι ότι η στάση του είναι αντιφατική.

«Με την σημερινή μου ψήφο δε σημαίνει πως προσχωρώ στο ΣΥΡΙΖΑ.

»Ναι, ακούγεται ανορθόδοξο ένας βουλευτής που δεν προσχωρεί στο κυβερνών κόμμα να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης.

»Μήπως όμως ζούμε σε κανονικές στιγμές; Έλεγα εδώ και πολύ καιρό να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εφόσον συνδεθεί με το μακεδονικό όταν έβλεπα ότι έρχεται αυτή η κορυφαία αντίφαση».

Ο Σπ. Δανέλλης υποστήριξε πως «το να λέμε ότι είναι πατριωτικά ορθή και εθνικά επιβεβλημένη η κύρωση της συμφωνίας και από την άλλη να μην κατανοούμε πως φυσικό προαπαιτούμενο αποτελεί η ύπαρξη της κυβέρνησης που θα φέρει για ψήφιση αυτή τη συμφωνία».

«Προφανώς είναι αντίφαση, κορυφαία μάλιστα αντίφαση» υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Αν δεν υπάρχει η τωρινή κυβέρνηση τότε δεν υπάρχει συμφωνία για να έρθει αφού το σύνολο της αντιπολίτευσης την αρνείται.

»Οτιδήποτε άλλο είναι τακτική που χρησιμοποιεί μικροσκοπιμότητες της συγκυρίας.

»Δεν με αφορούν οι προφάσεις εν αμαρτίαις δεν με πτοούν οι απειλές και οι λοιδορίες προφανώς κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια».

Ο κ. Δανέλλης κλείνοντας την ομιλία του καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί νέους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς και αλλάζουν το τοπίο της χώρας και αυτό προκαλεί ανησυχίες και σφοδρές αντιδράσεις ενώ για ακόμη αφορά υπεραμύνθηκε παλαιότερης πρότασής του να υπάρξει προγραμματική συνεργασία του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα