Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Γεννιά στον Μητσοτάκη: «Είχατε αποδεχτεί τη de facto» αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία»

Επίθεση Γεννιά στον Μητσοτάκη: «Είχατε αποδεχτεί τη de facto» αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γεωργία Γεννιά, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Σκόπια, ΣΥΡΙΖΑ, Ψήφος Εμπιστοσύνης,

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης για να οδηγήσει τη χώρα και τους χειμαζόμενους συμπατριώτες μας στην πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισονομία».

Την αναγκαιότητα η κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου -απαλλαγμένη από τα μνημόνια και ελεύθερη να αποφασίσει για τη δημοσιονομική και κοινωνική πολιτική της- να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που θα προσφέρουν καλύτερη ζωή στους Έλληνες, τόνισε η σοσιαλπατριώτισσα βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του ΠΡΑΤΤΩ, Γεωργία Γεννιά.

Μιλώντας την Τρίτη (15/01/2019) στη Βουλή, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η βουλευτής χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «μια ξεκάθαρη και επωφελή λύση για τα εθνικά μας συμφέροντα και το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή».

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε για διαρκή ανευθυνότητα, καθώς πετά από πάνω του το βάρος των ευθυνών του και κυρίως των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, που είχαν αποδεχτεί ως «de facto, την επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα, κατάσταση και ονομασία».

Αυτήν την κατάσταση «εμείς καταφέραμε να την τροποποιήσουμε και να την μεταβάλλουμε υπέρ μας, με την προσθήκη ενός γεωγραφικού προσδιορισμού, το οποίο αποτελούσε χρόνια επιδίωξη.

»Και κυρίως με την εξασφάλιση της δέσμευσης παραίτησης και απαλοιφής των αλυτρωτικών βλέψεων της γείτονος», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννιά.

Τέλος, απευθυνόμενη προς τους συναδέλφους της, επισήμανε, μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει πλέον ουδεμία δικαιολογία να μη στηρίξετε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του, στην ολοκλήρωση του έργου προς όφελος των χειμαζόμενων συμπατριωτών μας… να μην στηρίξετε την πρόοδο έναντι της οπισθοδρόμησης… την κοινωνική δικαιοσύνη έναντι της εξασφάλισης του πλούτου των ολίγων, τη δημοκρατία και την ισονομία έναντι της μισαλλοδοξίας και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού».

«Αν δεν το πράξετε, στηρίζετε ξεκάθαρα τις επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη και των υπολοίπων ακροδεξιών στοιχείων στους κόλπους της δεξιάς παράταξης. Όλοι στεκόμαστε μπροστά στην ιστορική στιγμή και στις ευθύνες μας», κατέληξε η βουλευτής.

Σχετικά άρθρα