Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρήγμα στο Ποτάμι: Κύρκος και Γραμματικάκης καλούν τον Σταύρο να μην κάνει «τούμπα» για τις Πρέσπες

Ρήγμα στο Ποτάμι: Κύρκος και Γραμματικάκης καλούν τον Σταύρο να μην κάνει «τούμπα» για τις Πρέσπες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Γραμματικάκης, Ευρωβουλευτές, Μίλτος Κύρκος, Σκόπια, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ, Ψήφος Εμπιστοσύνης,

Μπορεί οι βουλευτές του Ποταμιού να αμφιταλαντεύονται με τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο οι ευρωβουλευτές του κόμματος, κ. κ. Κύρκος και Γραμματικάκης παραμένουν προσηλωμένοι σε αυτή.

Όπως υπογράμμισαν στο newpost.gr, «είναι προς το εθνικό συμφέρον, διώχνει τον αλυτρωτισμό. Αυτό δεν έχει κανένα λόγο να κριθεί ότι άλλαξε».

Ωστόσο ο κ. Μίλτος Κύρκος παραδέχθηκε ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων είχε κάποιες δεύτερες σκέψεις.

«Μιλήσαμε με τον Σταύρο και ήταν υπό την ένταση της ομιλίας στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης. Είπαμε να τα πούμε από κοντά αύριο. Εφόσον ακόμα δεν έχει η συμφωνία ψηφιστεί, κάθε συζήτηση είναι επιβεβλημένη» δικαιολόγησε τη στάση του κ. Θεοδωράκη τις τελευταίες ημέρες και επισήμανε:

«Και εγώ και ο κ. Γραμματικάκης του είπαμε ότι συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη συμφωνία. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι πυξίδα είναι το εθνικό συμφέρον. Αυτό δεν έχει κανένα λόγο να κριθεί ότι άλλαξε».

Η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης δεν επηρέασε την άποψη των δύο ευρωβουλευτών.

«Ακολουθούμε την επίσημη γραμμή του Ποταμιού, όπως την έχει εκφράσει και ο Σταύρος. Δεν έχω αλλάξει άποψη για τη συμφωνία, δεν είχα κανένα λόγο να αλλάξω τις τελευταίες ημέρες και πιστεύω ότι ούτε και το Ποτάμι θα αλλάξει άποψη.

»Η ψήφος εμπιστοσύνης τελειώνει σήμερα και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι επηρεάζει ή αλλάζει κάτι ως προς το εθνικό συμφέρον της συμφωνίας» τόνισε ο κ. Κύρκος.

Παράληλα, περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στο Στρασβούργο, όπου είναι σε εξέλιξη η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

«Όλοι εδώ, συνάδελφοι ευρωβουλευτές και Επίτροποι, περιμένουν να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών και ρωτούν με αγωνία αν θα καταφέρει να περάσει από την ελληνική Βουλή».

Σχολιάζοντας την έντονη στάση του κ. Αμυρά, που ζητά καταψήφιση της συμφωνίας, αρκέστηκε να πει: «Ο κ. Αμυράς έχει ταχθεί από την αρχή κατά της συμφωνίας και καλά κάνει».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη στις 18.00 συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού, υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη, και με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών του κόμματος.

Σχετικά άρθρα