Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σαμαρικοί δεν θέλουν να βλέπουν τον Θεοδωράκη μπροστά τους – Η Ντόρα έχει άλλη άποψη

Οι Σαμαρικοί δεν θέλουν να βλέπουν τον Θεοδωράκη μπροστά τους – Η Ντόρα έχει άλλη άποψη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Σταμάτης, Νέα Δημοκρατία, Νικήτας Κακλαμάνης, Ντόρα Μπακογιάννη, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Στην επιφάνεια βγήκαν οι δύο γραμμές που επικρατούν στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την προοπτική συνεργασίας με το Ποτάμι σε περίπτωση που η Ν.Δ. έρθει πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές, γράφει η Αυγή.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. -και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά- Δημήτρης Σταμάτης έστειλε το μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Σεβαστουπόλεως πως «δεν μπορούμε να έχουμε καμία συνεργασία με κόμματα που στηρίζουν τον κ. Τσίπρα, όπως το Ποτάμι, στην πιο κρίσιμη στιγμή που συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών».

Σε εντελώς διαφορετική ρότα η Ντόρα Μπακογιάννη, διαμήνυσε πως «το Ποτάμι είναι δυνάμει συνομιλητής της Ν.Δ. μετά τη νίκη της στις εκλογές»…

«Ρεζέρβα του Καμμένου ο Θεοδωράκης

Ο Δημήτρης Σταμάτης όρισε ως «κόκκινη γραμμή για εμάς ότι όποιος στηρίξει τον κ. Τσίπρα στις Πρέσπες είναι σαν να στηρίζει την κυβέρνηση και δεν μπορεί να έχει κανενός είδους σχέση με τη Ν.Δ. ούτε μετεκλογικά».

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Σαμαρά ισχυρίστηκε (Νews 24/7) δε, στον απόηχο της θετικής στάσης του επικεφαλής του Ποταμιού έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών, πως «o κ. Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει πλέον να προσφέρει τίποτα.

»Έχει επιλέξει να γίνει ρεζέρβα του κ. Καμμένου. Καθαρά πράγματα«.

Επιπλέον πρόσθεσε πως ο «Σταύρος Θεοδωράκης κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα για χίλια πράγματα, για τον πελατειασμό, για αντιθεσμικές συμπεριφορές και τόσα άλλα, τώρα νομιμοποιείται να τον στηρίξει για τις Πρέσπες; Κοροϊδευόμαστε;».

Αποστάσεις Μπακογιάννη

Αντίθετα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη πήρε σαφείς αποστάσεις (News 247) από τις δηλώσεις Σταμάτη σε σχετική ερώτηση τονίζοντας πως «οι όροι των μετεκλογικών συνεργασιών θα καθοριστούν από τον πρόεδρο της Ν.Δ.».

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι η τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. απέφυγε να εγκαλέσει τον Στ. Θεοδωράκη και τους βουλευτές του Ποταμιού που προσανατολίζονται να στηρίξουν τη συνθήκη των Πρεσπών.

Σημειώνεται πως ο -κατεξοχήν εκπρόσωπος της «σαμαρικής» πτέρυγας- αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιαδης έχει ήδη διαμηνύσει προς… πάσα κατεύθυνση πως «αν ο κ. Θεοδωράκης αποδειχτεί ο σωτήρας του κ. Τσίπρα, θα βλάψει πολύ τον εαυτό του και θα κάνει τεράστιο πολιτικό σφάλμα.

»Θα έχουμε οξεία διαφωνία με το Ποτάμι και αυτό είναι σημαντικό».

Επιπλέον και ο Νικήτας Κακλαμάνης, την προηγούμενη εβδομάδα, σημείωσε πως «όποιος βουλευτής και όποιο κόμμα στηρίξει τη συμφωνία δεν μπορεί να βασιστεί σε καμία συνεργασία προεκλογικά με τη Ν.Δ. και σε μεγάλο βαθμό και μετεκλογικά.

»Στρατηγικό λάθος να υπερψηφίσουν στο Ποτάμι τη συμφωνία. Θα είναι σαν να υπογράφουν τη μη είσοδό τους στη Βουλή».

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 Δεκεμβρίου (κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη) εξέφρασε την ελπίδα -έχοντας τον Στ. Θεοδωράκη δίπλα του- «μετά τις εκλογές η Ν.Δ. να συναντηθεί με ευρύτερες δυνάμεις σε ένα μεταρρυθμιστικό μπλοκ, καθώς οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει «να διαλέξουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν πίσω».

Σχετικά άρθρα