Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραλήρημα Κασιδιάρη: Στρατιωτική παρέμβαση της Ελλάδας για διάλυση της Β. Μακεδονίας

Παραλήρημα Κασιδιάρη: Στρατιωτική παρέμβαση της Ελλάδας για διάλυση της Β. Μακεδονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βόρεια Μακεδονία, Βουλή των Ελλήνων, Ηλίας Κασιδιάρης, Νεοναζί, Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής, Σκόπια, Χρυσή Αυγή,

Παραληρηματικές παρεμβάσεις αλυτρωτικού χαρακτήρα από τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της ΠΓΔΜ στιγμάτισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Είχε μόλις κατέβει από το βήμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ζήτησε τον λόγο για να υπογραμμίσει:

«Δεν είναι δυνατόν σε αυτή την αίθουσα να ακούγεται αυτό το παραλήρημα περί προδοσίας και περί προδοτών, όταν μάλιστα αυτό εδράζεται όχι σε μια ρητορική ακραίου διχασμού, αλλά σε μια λογική έγκλησης για αλυτρωτική, από μέρους μας, αντίληψη και για παρέμβαση στρατιωτική για να διαλυθεί η γείτονα χώρα.

»Είναι θέμα που ομολογημένα και ανομολόγητα από διάφορες πλευρές έχει τεθεί και στο παρελθόν.

»Δηλαδή ένας αλυτρωτισμός για στρατιωτικές επεμβάσεις και στρατιωτικές περιπέτειες.

»Αποτελεί ακραία πρόκληση» επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι τέτοιες θέσεις είναι άκρως διχαστικές και επικίνδυνες για όλη την περιοχή και επίσης ανιστόρητες.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει εκμεταλλευτεί την πρόκληση ενός εμφυλίου πολέμου στην Βόρεια Μακεδονία μεταξύ των Σλαβικών κι Αλβανικών κοινοτήτων και στην συνέχεια να παρέμβει ως «ειρηνευτική» δύναμη και να προσαρτήσει εδάφη της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα, ο Ηλ. Κασιδιάρης αναφέρθηκε και στην απόρριψη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη της πρότασης του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς για διαμελισμό της Βόρειας Μακεδονίας μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας.

Μετά την παρέμβαση του Ν. Βούτση, ο Ηλ. Κασιδιάρης επιχείρησε να ανασκευάσει ισχυριζόμενος ότι δεν είναι «πολεμοχαρής» κι ότι μίλησε για «ειρηνευτική» παρέμβαση.

Σχετικά άρθρα