Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο παραιτηθείς υφυπουργός Ν. Μαυραγάνης

Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο παραιτηθείς υφυπουργός Ν. Μαυραγάνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Νίκος Μαυραγάνης, Σκόπια, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,

“Θνησιγενή” χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο παραιτηθείς υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί Τρίτης για τον απολογισμό του έργου του στο Υπουργείο, επαναλαμβάνοντας ότι «όποια συμφωνία κυρωθεί -και αν κυρωθεί- είναι αντισυνταγματική και οι ΑΝΕΛ έχουν ήδη συντάξει κείμενο προσφυγής για να ακυρωθεί».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι «θα έχει απέναντι της το 70% του σκοπιανού λαού όπως αποδείχθηκε με το δημοψήφισμα και το 80% του ελληνικού λαού, όπως εμείς υπολογίζουμε. Κι αν κάποιοι το αμφισβητούν, ας κάνουν δημοψήφισμα, το οποίο και ζητούμε».

Σχολιάζοντας τη στάση των δύο υπουργών των ΑΝΕΛ που παραμένουν στην κυβέρνηση, τόνισε ότι είναι κάτι που στενοχωρεί γιατί «συμμαχητές μας, με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί, εγκατέλειψαν τη μάχη ξαφνικά ή τουλάχιστον ξαφνικά μάς το γνωστοποίησαν.

»Και όταν έχεις συνηθίσει έναν άνθρωπο να τον έχεις δίπλα σου στα δύσκολα, αισθάνεσαι πληγωμένος πραγματικά όταν από την πλάτη σου πίσω φεύγει η κάλυψη».

Επιπλέον, ο κ. Μαυραγάνης επέστησε την προσοχή όλης της Βουλής και κάλεσε τους βουλευτές «να διαβάσουν το συνταγματικό κείμενο ακόμα και οι υπέρμαχοι της συμφωνίας γιατί εκχωρεί εθνική κυριαρχία δεδομένου ότι υπάρχει σε τουλάχιστον 8-9 σημεία η αναφορά “μακεδονικός λαός” και “μακεδονικοί αγώνες”».

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, «είναι αντισυνταγματική χωρίς τη συγκατάθεση 180 βουλευτών».

«Μένουμε σταθεροί στις αξίες μας εμείς οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Θα πολεμήσουμε ώστε ο όρος “Μακεδονία”, ως ένα από τα κυρίαρχα εθνικά ζητήματα που απασχολεί την Ελλάδα, να παραμείνει ψηλά στην ατζέντα και να μην παραδοθεί» σημείωσε ο κ. Μαυραγάνης.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα