Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δανέλλης δεν υπέκυψε στις πιέσεις Θεοδωράκη και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – Σίγουροι οι 151

Ο Δανέλλης δεν υπέκυψε στις πιέσεις Θεοδωράκη και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – Σίγουροι οι 151

Ο Σπύρος Δανέλλης δεν υπέκυψε στις πιέσεις και απάντησε το «τελεσίγραφο» του Σταύρου Θεοδωράκη που έληγε απόψε, προκειμένου να ξεκαθαρίσει την στάση του ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ποτάμι η απάντηση του βουλευτή ήταν ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανακοινώσει την Τρίτη στη Βουλή τη διαγραφή του βουλευτή του από την ΚΟ του Ποταμιού, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς.

Παραμένει άγνωστο εάν η απόφαση του κ. Δανέλλη να στηρίξει την κυβέρνηση θα μεταβάλει τη στάση του Ποταμιού απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία έχει αρχικώς δηλώσει ότι θα ψηφισει.

Σίγουροι οι 151

Μετά και την εξέλιξη αυτή θεωρείται σίγουρο πλέον ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αν και συνταγματικά δεν είναι αναγκαίο, έχει τους 151 βουλευτές για να λάβει στη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση του και να βάλει έτσι ταφόπλακα στα σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός του κ. Δανέλλη από το ΠΟΤΑΜΙ, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα παράσχουν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υψυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος ενώ βέβαιοι πρέπει να θεωρούνται και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα και ο Κώστας Ζουράρις.

O Θεοδωράκης πιέζει Δανέλλη να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης – Θα γίνει «πολιτική κατσαρίδα»;

Σχετικά άρθρα