Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοινωνική αναλγησία Μητσοτάκη: Έτοιμος να διαλύσει δημόσια παιδεία και υγεία – Τι είπε για απολύσεις

Κοινωνική αναλγησία Μητσοτάκη: Έτοιμος να διαλύσει δημόσια παιδεία και υγεία – Τι είπε για απολύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Υγείας,

Έτοιμος να καταστρέψει τον δημόσιο τομέα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περίπτωση που αναλάβει ποτέ την διακυβέρνηση της χώρας.

Στην συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δήλωσε ότι θα μειώσει το δημόσιο τομέα προς χάριν των ιδιωτών.

Σε μια προσπάθεια να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις είπε ότι δεν θα κάνει απολύσεις, αλλά λίγες προσλήψεις χωρίς ωστόσο να μπορέσει να πείσει πως έτσι θα καταφέρει όπως υποσχέθηκε να μειώσει τις κρατικές δαπάνες.

Βέβαια οι γνωρίζοντας μπορούν εύκολα να καταλάβουν ότι ακόμη και αν δεν κάνει απολύσεις αν δεν μπορεί βάσει του Συντάγματος και των νόμων της Πολιτείας και θα μειώσει μισθούς στο δημόσιο και δεν θα κάνει προσλήψεις που είναι άκρως αναγκαίες για τη λειτουργία του δημοσίου τομέα και κυρίως των κοινωνικών δομών, δίνοντας στους κολλητούς του ιδιώτες παιδεία, υγεία και πρόνοια.

Σε ειδική ερώτηση μάλιστα για προσλήψεις στην παιδεία, αρνήθηκε να δεσμευθεί καθώς άλλωστε είναι γνωστό το φετίχ του για την ιδιωτική παιδεία σε βάρος της δημόσιας.

Ούτε για την δημόσια υγεία θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ επέμεινε στο μοντέλο Πινοσέτ για τη ασφάλιση.

Σχετικά άρθρα