Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτικός κολοσσός ο Κυριάκος δήλωσε ότι εκλογές θα γίνουν το 2019 – Τι θα πράξει για τη συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτικός κολοσσός ο Κυριάκος δήλωσε ότι εκλογές θα γίνουν το 2019 – Τι θα πράξει για τη συμφωνία των Πρεσπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια,

Σε μια απίστευτη πολιτική εκτίμηση προέβη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 όταν ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε πότε εκτιμάει ότι θα γίνουν εκλογές.

Και ο κ. Μητσοτάκης φανερά τρακαρισμένος,-καθώς προηγουμένως ο δημοσιογράφος του είχε επισημάνει ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ ζητάει εκλογές χωρίς να το πετυχαίνει-, του απάντησε ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2019!

Για το επίκαιρο ζήτημα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε σκηνοθετημένο το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ζήτησε να αναλογιστούν οι βουλευτές την ψήφο τους.

«Τέσσερις στους επτά βουλευτές των ΑΝΕΛ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, οι δύο θα παραμείνουν υπουργοί και οι υπόλοιποι δεν θα διαγραφούν, ώστε ο κ. Καμμένος να έχει τα προνόμια αρχηγού της ΚΟ.

»Είναι σκηνοθετημένο διαζύγιο και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχουν, απλά συγχωνεύτηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Οι κ.κ. Τσίπρας – Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση. Είναι ένα καλοστημένο θέατρο ώστε να βολευτούν και οι δύο.

»Ο κ. Καμμένος έδωσε στον κ. Τσίπρα τη δυνατότητα να αποσπάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, αλλά του έδωσε το στυλό για να υπογράψει τη Συμφωνία. Και τώρα το παίζει δήθεν μακεδονομάχος.

»Οι διεκδικούμενοι βουλευτές, να αναλογιστούν τις συνέπειες της ψήφου εμπιστοσύνης.

»Ψήφος εμπιστοσύνης ισούται με ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών και ναι σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στην χώρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι «αν κρίνω από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής αλλά δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού».

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι αν τελικά για οποιονδήποτε λόγο δεν «περάσει» από την Βουλή των Ελλήνων θα πάψει να ισχύει και η ΝΔ ως κυβέρνηση θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση εκ του μηδενός.

Σχετικά άρθρα