Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι διαγραφές και το μεγάλο δίλημμα Καμμένου – Μένουν χωρίς ΚΟ οι ΑΝΕΛ;

Οι διαγραφές και το μεγάλο δίλημμα Καμμένου – Μένουν χωρίς ΚΟ οι ΑΝΕΛ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Βασίλης Κόκκαλης, Πάνος Καμμένος, Σκόπια,

Με δύο βουλευτές λιγότερους μένει πλέον η Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, μετά τη διαγραφή της Έλενας Κουντουρά από τον Πάνο Καμμένο αλλά και την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Κόκκαλη, με τον Πάνο Καμμένο να βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο εάν χάσει έναν ακόμη βουλευτή να μείνει δίχως κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή.

Με τιτίβισμά του, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, θέτει εκτός κόμματος την υπουργό Τουρισμό, Έλενα Κουντουρά, μετά την πρωινή της δήλωση στο ΑΠΕ, ότι στηρίζει «ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της».

Στην ανάρτησή του στο Twitter, ο Πάνος Καμμένος αναφέρει πως η Έλενα Κουντουρά «με ανακοίνωσή της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα», και προσθέτει πως «Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Η κυρία Κουντουρά στην σημερινή της δήλωση, τόνιζε την στήριξή της στην ελληνική κυβέρνηση, προσθέτοντας πως παραμένει «συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Σημειώνεται ότι το πρωί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, επιβεβαίωσε με δήλωσή του ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά και ότι ανεξαρτητοποιείται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αν και δεν ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με τα νέα αυτά δεδομένα, ο Πάνος Καμμένος μένει με πέντε βουλευτές και ορατό τον κίνδυνο να μην διατηρήσει τα προνόμια του αρχηγού κοινοβουλετικού κόμματος, αφού απαιτούνται τουλάχιστον πέντε βουλευτές για να συγκροτήσει κανείς κοινοβουλευτική ομάδα και παραμένει ερώτημα τι θα πράξει ο κ. Καμμένος με τις περιπτώσεις των Θανάση Παπαχριστόπουλου και Κώστα Ζουράρι που θα δώσουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση (με τον δεύτερο να μην ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών).

Ερώτημα αποτελεί με αυτά τα δεδομένα, εάν θα διαγραφεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος θα ψηφίσει και τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά τον οποίο διαδέχεται ο Τέρενς Κουίκ που βρίσκεται επί της ουσίας εκτός Ανεξαρτήτων Ελλήνων…

Την ίδια ώρα πάντως ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Φωκάς φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Πάνο Καμμένο, ενώ διερευνητικές συζητήσεις σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται και με τον Νίκο Νικολόπουλο.

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και ο Βασίλης Κόκκαλης με απόφαση Καμμένου

Μετά την Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έθεσε και τον Βασίλη Κόκκαλη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Όπως σημειώνει ο Π. Καμμένος, σε ανάρτησή του στο Twitter, «ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα, αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Νωρίτερα ο Β. Κόκκαλης είχε δηλώσει πως Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Σχετικά άρθρα