Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Να συγκροτήσουμε ένα πλατύ δημοκρατικό και προοδευτικό μέτωπο ενόψει εκλογών»

«Να συγκροτήσουμε ένα πλατύ δημοκρατικό και προοδευτικό μέτωπο ενόψει εκλογών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοκρατική Παράταξη, Εκλογές, Σκόπια,

Την πρόταση να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο ενόψει των εκλογών στην αυτοδιοίκηση, των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, που, όπως είπε, θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του χθες Κυριακή στην εκδήλωση με τίτλο «Το “στοίχημα” της Συμφωνίας των Πρεσπών» και σημείωσε:

-Στην αυτοδιοίκηση, πάνω στο έδαφος της απλής αναλογικής, που ανοίγει το δρόμο για πλατιές προοδευτικές πλειοψηφίες, που θα φράξουν το δρόμο στο εξαμβλωματικό φλερτ της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής και θα προωθήσουν βιώσιμες αναπτυξιακές πολιτικές προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

-Στις Ευρωεκλογές, για να συνεισφέρουμε στην οικοδόμηση μιας μεγάλης συμμαχίας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας που απεγκλωβίζεται από την αυτοκαταστροφική προσκόλληση στο νεοφιλελεύθερο και συντηρητικό πλαίσιο στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.

-Αλλά και στη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών, για τη προοδευτική διακυβέρνηση της επόμενης μέρας στο τόπο μας. Για να διαφυλάξουμε την διέξοδο από την κρίση με κοινωνικό πρόσημο. Για να μην γυρίσει η χώρα μας στο παρελθόν της διαφθοράς, του εκμαυλισμού, της κατασπατάλησης των δημόσιων πόρων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός συνέχισε:

«Για να μην γυρίσει η χώρα μας στις έξαλλες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που αυτές έχουν την ευθύνη για τα υπέρογκα ελλείμματα που μας οδήγησαν στα Μνημόνια, για την αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, για το 1,5 εκατομμύριο των πολιτών που βρέθηκαν στην ανεργία.

»Για να συνεχίσουμε, τέλος, τις πολιτικές ενδυνάμωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, με έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην καθολική πρόσβαση σε μια αναβαθμισμένη δημόσια παιδεία και υγεία, στην διεύρυνση των μηχανισμών κοινωνικής προστασίας, στην ενίσχυση των δυνάμεων της εργασίας και την εμπέδωση της κοινωνικής συνοχής.

Κανείς δεν δικαιούται να λείψει από το προσκλητήριο για το προοδευτικό μέτωπο

«Από αυτό το προσκλητήριο για το ευρύ προοδευτικό μέτωπο δεν μπορεί και δεν δικαιούται να λείψει κανείς, κανείς δεν πρόκειται να κρυφτεί από τις βαριές ιστορικές του ευθύνες και δεν υπάρχει η πολυτέλεια της σιωπής», είπε ο πρωθυπουργός.

«Έχει παρέλθει προ πολλού η πολυτέλεια της βολικής για κάποιους σιωπής.

»Η ιστορία θα καταγράψει σε αυτή την κρίσιμη καμπή, τις δυνάμεις της δημοκρατίας και της κοινωνικής προόδου, που με τη συσπείρωσή τους θα αποτρέψουν την επιστροφή του σκοτεινού παρελθόντος και θα αγωνιστούν για να οικοδομήσουν ένα παρόν κι ένα μέλλον προκοπής για τον λαό μας, για τους λαούς της Βαλκανικής και ολόκληρης της Ευρώπης», επισήμανε.

Σχετικά άρθρα