Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να τελειώσει τώρα ο λαϊκισμός – Μητσοτάκης και Γεννηματά να πουν τι όνομα θέλουν για τα Σκόπια

Να τελειώσει τώρα ο λαϊκισμός – Μητσοτάκης και Γεννηματά να πουν τι όνομα θέλουν για τα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Σκόπια, Φώφη Γεννηματά,

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κατά της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τον όρο «Μακεδονία».

Πρόκειται εξάλλου για εθνική θέση που διαμορφώθηκε το 2007 από τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Καραμανλή και ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της τότε Βουλής εκτός ΛΑΟΣ.

Στις 27/9/2014 ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, διαβεβαίωσε τη διεθνή κοινότητα και τον Γενικό Γραμματέα ότι:

«Προτείνουμε (σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση) μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία») για κάθε χρήση, erga omnes».

Άρα: Κώστας Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσαν ΥΠΕΡ μιας λύσης που θα συμπεριλαμβάνει το «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Σε ό,τι αφορά τη γλώσσα και την εθνότητα, ούτε που είχαν ασχοληθεί. Το ανακάλυψαν ως θέμα επειδή το διαπραγματεύτηκε ο Κοτζιάς, που πέτυχε να παραδεχτούν ότι πρόκειται περί σλαβικού λαού και σλαβικής γλώσσας.

Εάν έχετε προσέξει, όλοι αυτοί το μόνο που λένε τους τελευταίους μήνες, είναι ότι απλά διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κατηγορούν ως μια «κακή συμφωνία».

Κανείς τους δεν έχει δηλώσει -ούτε μια φορά- ότι διαφωνεί με τη σύνθετη ονομασία.

Θεωρούμε λοιπόν ότι οφείλουν σαφέστατα να τοποθετηθούν όλοι τους στο θέμα της ονομασίας. Να μας πουν ποια ονομασία θέλουν.

Επίσης ζητούμε να αποχαρακτηριστούν από απόρρητα όλα όσα εκθέτουν τι διαπραγματεύονταν οι παραπάνω όταν κυβέρνησαν.

Δεν θα σύρουν τη χώρα σε εμφύλιο ο Κούλης και η Φωφάκα.

Δεν θα φαγωθούμε οι Έλληνες μεταξύ μας για να διασωθούν οι μνημονιακοί λαϊκιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κατέστρεψαν τις ζωές μας.

Σε ό,τι αφορά το «επιχείρημα» κάποιων, «ότι δεν έχει σημασία τι έλεγαν οι προηγούμενοι, σημασία έχει ποιοι υπέγραψαν», τονίζουμε ότι το 2007 Καραμανλής και Ντόρα ικέτευαν τον Γκρουέφσκι να υπογράψει και εκείνος είπε «ΟΧΙ».

Αυτοί που δέσμευσαν τη χώρα στη σύνθετη ονομασία πρέπει να δώσουν λόγο.

Όχι μόνο γιατί είναι εκείνοι που εκχώρησαν το όνομα της Μακεδονίας, αλλά και γιατί υποδαυλίζουν εμφύλιο διχασμό.

Η υποκίνηση σε εμφύλιο διχασμό -να το γνωρίζουν- θεωρείται πράξη εθνικής προδοσίας.

Σχετικά άρθρα