Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις απειλές στελέχους της ΝΔ σε βουλευτές

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις απειλές στελέχους της ΝΔ σε βουλευτές

Οι αναρτήσεις στις ιστοσελίδες documento και news247, σύμφωνα με τα οποίες, βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Αναλυτικότερα, η Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Σύμφωνα με το documentο στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας (Σπύρος Αβραμάκος) ζητεί από τους παραλήπτες μηνύματος που αποστέλλεται, να απειλούν τους βουλευτές να μην στηρίξουν την συμφωνία, ενώ παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία».

Σημειώνεται ότι η εθνική θέση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τον όρο «Μακεδονία» είναι δημιούργημα της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του Κώστα Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ

Υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2017 ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπιζόταν ένθερμα τη σύνθετη ονομασία. Μετά το γύρισε σε μακεδονοκαπηλία.

Σχετικά άρθρα