Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βενιζέλος το 2014 δήλωνε στον ΟΗΕ υπέρ της σύνθετης ονομασίας – Τι θα ψηφίσει τώρα; (βίντεο)

Ο Βενιζέλος το 2014 δήλωνε στον ΟΗΕ υπέρ της σύνθετης ονομασίας – Τι θα ψηφίσει τώρα; (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Κυνισμό καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχουν εξασφαλιστεί οι ψήφοι για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

«Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πολύ κυνικός και πολύ σαφής στην τελευταία συνέντευξή του.

»Προφανώς έχει κάνει τις ρυθμίσεις του, έχει κάνει τις επαφές του, έχει γίνει η λεγόμενη “απαγωγή” των βουλευτών των ΑΝΕΛ, που έχουν μείνει ένα κέλυφος κενό περεχομένου, έχουν προσχωρήσει και άλλοι βουλευτές από μικρότερα κόμματα, χωρίς παράδοση και χωρίς αξίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Έτσι διαθέτει και πλειοψηφία για την κύρωση της συνθήκης (των Πρεσπών) και πλειοψηφία για πρόταση εμπιστοσύνης» συμπλήρωσε.

Λίγο πριν από τη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας. Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος», σχολίασε πως αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα «δεν είναι η πραγματική δημοκρατική νομιμοποίηση, η πραγματική σχέση με την κοινωνία του τόπου, απλά η παράταση της νομής της εξουσίας που αποβαίνει όμως εις βάρος των προοπτικών ανάκαμψης της χώρας».

Αυτό που δεν είπε και δεν λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι τι θα ψηφίσει ο ίδιος.

Διότι ως ΥΠΕΞ ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

Ο Βενιζέλος είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τον όρο Μακεδονία

Ως αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε κατηγορηματικά στη Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 27/9/2014 ότι επίσημη θέση της κυβέρνησής του ήταν η σύνθετη ονομασία.

Να τονιστεί ότι το δήλωσε στον ΟΗΕ ως ΥΠΕΞ του Αντώνη Σαμαρά, εξέφραζε δηλαδή και τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό της χώρας.

Συμφωνούσε με τη σύνθετη ονομασία ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός. Ως «πρώην» το παίζει «μακεδονομάχος», ο Αντωνάκης ο Καλαματιανός.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε:

«Όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του, κ. Μάθιου Νίμιτς, και συμμετέχει πάντα σε αυτή εποικοδομητικά και με καλή θέληση.

»Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα.

»Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία», για κάθε χρήση, erga omnes».

Σχετικά άρθρα