Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Ο Μητσοτάκης προσεύχεται στο Κολωνάκι να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)

Σπίρτζης: Ο Μητσοτάκης προσεύχεται στο Κολωνάκι να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια, Χρήστος Σπίρτζης,

Με μια καυστική ατάκα σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης τη στάση της ΝΔ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, μεταφέροντας παράλληλα την εκτίμησή του ότι θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή.

Αναλυτικότερα, όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ, «ιστορικά η ΝΔ είναι ο χώρος που ιδρύθηκε με δόγμα ‘ανήκουμε στη Δύση’. Συνεχίζει να το πιστεύει αυτό; Θεωρεί ότι οι κεντρικές συμμαχίες που πρέπει να έχουμε δεν είναι η ΕΕ; Πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξουμε τους γεωοπολιτικούς συσχετισμούς στη γειτονιά μας;», συμπληρώνοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ προσεύχονται στο Κολωνάκι, έξω από τον Άγιο Διονύσιο για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών».

Σχετικά με τα σενάρια περί πρότασης δυσπιστίας, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε:

«Αυτοί που ζητάνε κάθε δεύτερη μέρα εκλογές και θέλουν να φύγει αυτή η κυβέρνηση έχουν το όπλο της πρότασης μομφής. Το να μην καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής μάλλον σημαίνει ότι επιθυμεί να περάσει η Συμφωνία».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Σπίρτζης διερωτήθηκε:

«Η ΝΔ θέλει ή δεν θέλει να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών;». «Αυτοί που μας κατηγορούν γιατί δεν καταθέτουν πρόταση μομφής στην κυβέρνηση;» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, σημείωσε πως σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, διαφωνίες δεν υπάρχουν μόνο στους ΑΝΕΛ αλλά και στην ΚΟ της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

«Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, αν μπορούσαν να εκφραστούν μέσω μιας μυστικής ψηφοφορίας θα ήταν τελείως διαφορετικά…».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είπε ότι είναι πολύ καλή και έντιμη, προσθέτοντας ότι ο Πάνος Καμμένος δεν πρόκειται να συμπορευτεί με τη ΝΔ.

«Με τους ΑΝΕΛ έχουμε μια έντιμη και πολύ καλή σχέση και συμφωνία. Επειδή ο κ. Καμμένος όταν λέει κάτι δεν παίρνει τον λόγο του πίσω, τηρεί τον λόγο του.

Και αυτό το έχει αποδείξει. Άρα, θεωρώ πως η δέσμευσή του και στο υπουργικό συμβούλιο και δημόσια για μη συμπόρευση με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχύει… Δεν είναι μια δέσμευση αόριστη, το έχει αποδείξει με την πολιτική του στάση, με την πορεία στην κυβέρνηση», τόνισε.

Τέλος, ερωτηθείς για την επόμενη μέρα και αν υπάρχει πιθανότητα άλλων κυβερνητικών πλειοψηφιών μετά την ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε:

«Δεν είναι απαγορευτικό αν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις. Είναι θεμιτό και να μη φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση να αναζητάς μεγαλύτερες συμμαχίες και στήριξη».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα