Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Εάν ο Μητσοτάκης δεν καταθέσει πρόταση μομφής, εύχεται να περάσουν οι Πρέσπες

Σπίρτζης: Εάν ο Μητσοτάκης δεν καταθέσει πρόταση μομφής, εύχεται να περάσουν οι Πρέσπες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πάνος Καμμένος, Σκόπια, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης,

Την βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί στη Βουλή εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ιστορικά η ΝΔ είναι ο χώρος που ιδρύθηκε με δόγμα “ανήκουμε στη Δύση”. Συνεχίζει να το πιστεύει αυτό;

»Θεωρεί ότι οι κεντρικές συμμαχίες που πρέπει να έχουμε δεν είναι η ΕΕ;

»Πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξουμε τους γεωοπολιτικούς συσχετισμούς στη γειτονιά μας;» αναρωτήθηκε ο Χρ. Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ και σημείωσε με νόημα:

«Ο Κ. Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ προσεύχονται στο Κολωνάκι, έξω από τον Άγιο Διονύσιο για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών».

Όπως είπε, στη ΝΔ ασκούν πολιτική στα εθνικά ζητήματα με το βλέμμα στις εσωτερικές ισορροπίες του κόμματος.

«Αυτοί που ζητάνε κάθε δεύτερη μέρα εκλογές και θέλουν να φύγει αυτή η κυβέρνηση έχουν το όπλο της πρότασης μομφής.

»Το να μην καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής μάλλον σημαίνει ότι επιθυμεί να περάσει η Συμφωνία» συμπλήρωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, ανέφερε ότι «είναι ένα όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού, αν υπάρχουν εξελίξεις και εκτιμήσει ότι χρειάζεται, τότε θα το χρησιμοποιήσει».

Συνεχίζοντας, ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία έντιμη και πολύ καλή συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν πρόκειται να συμπορευτεί με τη ΝΔ.

«Ο Π. Καμμένος όταν λέει κάτι δεν παίρνει πίσω το λόγο του. Έχει αποδείξει τη δέσμευσή του για μη συμπόρευση με τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη» επισήμανε και υπογράμμισε ότι αυτή η στάση του κυβερνητικού εταίρου επισφραγίζει ότι δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα