Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aποκαλύψεις για Novartis: Το FBI έδωσε λογαριασμούς πρώην υπουργού με εμβάσματα (βίντεο)

Aποκαλύψεις για Novartis: Το FBI έδωσε λογαριασμούς πρώην υπουργού με εμβάσματα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκος Μανιαδάκης, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis,

Για την πορεία χρήματος και την πορεία της έρευνας για τη Novartis μίλησε στην ΕΡΤ1 η Γιάννα Παπαδάκου.

«Τέσσερις ήταν οι συναντήσεις των Ελλήνων Εισαγγελέων με τους Αμερικανούς στην Βιέννη για την έρευνα της Novartis.

»Έχουν γίνει ανταλλαγές στοιχείων και καταθέσεων μεταξύ των δύο πλευρών» είπε η δημοσιογράφος μιλώντας για τις εξελίξεις στην έρευνα που αφορά τη Novartis.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, η Γιάννα Παπαδάκου είπε ότι «υπήρξε λογαριασμός που δόθηκε και αφορά πρώην υπουργό και πορεία χρήματος από την Ελβετία στην Αμερική».

«Στην συνάντηση στην Βιέννη στις αρχές Δεκεμβρίου δόθηκαν από το FBI δύο λογαριασμοί του προσώπου στην Ελβετία, ο ένας που έστελνε και ο άλλος που δεχόταν.

»Τα στοιχεία έχουν παραληφθεί από τις ελληνικές αρχές ωστόσο πρέπει αυτό να γίνει με επίσημο τρόπο.

»Στην Ελλάδα είναι πιο αυστηρά τα πράγματα από ό,τι στις ΗΠΑ».

«Η διαδικασία είναι ένα μείζον θέμα διότι η συνταγματική τάξη είναι πολύ σημαντική όταν μιλάς για πολιτικούς» ωστόσο αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είπε η δημοσιογράφος είναι ότι «πήγε ένας προστατευόμενος μάρτυρας εδώ και δυο μήνες, και μίλησε για βαλίτσες στα χέρια του Μανιαδάκη που έφευγαν σε υπουργούς, που ήθελε να χειραγωγήσει».

«Υπάρχουν βίντεο νομίμως μαγνητοσκοπημένα, έγγραφα που περιγράφουν τη σχέση του κ. Μανιαδάκη με τη Novartis.

»Ο κ. Μανιαδάκης ήταν σύμβουλος, συνεργάτης της τρόικα και έχει περιγράψει ένα προς ένα τα φάρμακα και τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων».

Όλα αυτά θα περιγράφονται στο κατηγορητήριο του κ. Μανιαδάκη.

Αν υπάρξουν αποδείξεις ότι τα χρήματα έφταναν πράγματι, στα πολιτικά πρόσωπα θα το δείξει η ανάκριση, όχι η προκαταρκτική πρόσθεσε η δημοσιογράφος, ωστόσο όπως είπε υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σωκράτης Φάμελλος που παρευρίσκονταν στο χθεσινό πάνελ σχολίασε σχετικά ότι ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις στελεχών που παραδέχονται ότι είναι σκάνδαλο η υπόθεση της Novartis.

Το σκάνδαλο κόστισε δισεκατομμύρια στην Ελλάδα και υπάρχουν ευθύνες στο επίπεδο της διοίκησης και πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Μητσοτάκης πέφτει ακόμα πιο χαμηλά όταν προκειμένου να καλύψει στελέχη του κόμματός σβήνει ένα σκάνδαλο που κόστισε στην Ελλάδα.

Υπάρχουν νομικές και πολιτικές ευθύνες. Υπάρχουν παραβάσεις και θίγει τον πυρήνα του πολιτικού συστήματος.

Πως εμπλεκόμενοι πολιτικοί που έχουν παραπεμφθεί συνομιλούν με προστατευόμενους μάρτυρες ή κατηγορούμενους και συνεννοούνται για διάφορα πράγματα. Τεράστιο το σκάνδαλο υπογράμμισε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: www.avgi.gr

Σχετικά άρθρα