Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμυράς (Ποτάμι): Να επικαιροποιηθεί άμεσα το εθνικό σύστημα δασοπροστασίας

Αμυράς (Ποτάμι): Να επικαιροποιηθεί άμεσα το εθνικό σύστημα δασοπροστασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Αμυράς, Το ΠΟΤΑΜΙ, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Την άμεση επικαιροποίηση του εθνικού συστήματος δασοπροστασίας «για να μην ξαναζήσουμε αντίστοιχη κατάσταση όπως η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι Αττικής» ζητεί από την κυβέρνηση ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αμυράς σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος, «από το καλοκαίρι του 2018, που η χώρα μας σημαδεύτηκε από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, έχουν γίνει πολλές αναφορές και αναλύσεις και ακόμη περισσότερες υποσχέσεις έχουν δοθεί».

Ωστόσο, όπως σημειώνει, είναι αμφίβολο αν η πολιτεία με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς της έχουν εστιάσει στους πραγματικούς κινδύνους και απειλές με σκοπό να προλάβουν πιθανές παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον ή απλώς λειτουργούν με αποσπασματικά μέτρα προκειμένου να σβήσουν τον απόηχο των γεγονότων.

«Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με έντονες συνθήκες ξηρασίας κατά την καλοκαιρινή περίοδο η αδράνεια δεν συγχωρείται.

»Πρέπει άμεσα να επικαιροποιηθεί το εθνικό σύστημα δασοπροστασίας της χώρας και ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά ακόμη και υπό έκτακτες καιρικές συνθήκες, εξαλείφοντας ή έστω περιορίζοντας σημαντικά τις αρνητικές επιπτώσεις των φαινομένων αυτών» τονίζει ο βουλευτής στην ερώτησή του.

Σχετικά άρθρα