Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Μανιαδάκης έβαλε τα κλάματα στην Τουλουπάκη – Το παρασκήνιο και το «βαθύ λαρύγγι» της δικαιοσύνης

O Μανιαδάκης έβαλε τα κλάματα στην Τουλουπάκη – Το παρασκήνιο και το «βαθύ λαρύγγι» της δικαιοσύνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μια άλλη εκδοχή σχετικά με το καταιγιστικό παρασκήνιο των κρίσιμων ημερών από την 28η Δεκεμβρίου μέχρι την Πρωτοχρονιά όταν και συνελήφθη στο αεροδρόμιο ενώ ετοιμαζόταν να πετάξει για Μαδρίτη, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και πλέον κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης, παραθέτει η συνήθως καλά πληροφορημένη στο ρεπορτάζ, εφημερίδα Εστία.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ουδέποτε εκλήθη ο Μανιαδάκης για συμπληρωματική κατάθεση, περα από εκείνη που είχε δώσει ως «Ιωάννης Αναστασίου», ότι τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου είχε «πληροφορηθεί» εξωδίκως ότι επίκειται η απένταξή του από το πρόγραμμα «προστασίας μαρτύρων» και η απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του για εμπλοκή στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος προσήλθε αυτοβούλως στο γραφείο της Εισαγγελέως στις 28 Δεκεμβρίου με αίτημα να αρθεί η αστυνομική προστασία η οποία του παρείχετο και για να διαβεβαιώσει ότι «δεν ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό».

Τότε – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – και ενώ καμία «ανταλλαγή ευχών για τις γιορτές» δεν υπήρξε (όπως ισχυρίστηκε), η Εισαγγελική Αρχή τον ενημέρωσε ότι αλλάζει το καθεστώς ασυλίας το οποίο απολάμβανε μέχρι τότε και θα απαγγέλλονταν κατηγορίες βάση στοιχείων που είχαν παρουσιαστεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τότε εκείνος «ξέσπασε σε γοερά κλάματα ενώπιον της κ. Τουλουπάκη»…

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα άλλο ενδεχόμενο που προκύπτει, με δεδομένο ότι ο Μανιαδάκης βρισκόταν συνεχώς υπό τη διαρκή φύλαξη ανθρώπων των Αρχών και κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπήρξε κάποιο ραντεβού που να μην κατέγραψαν, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αν αποφασιστεί ώστε να έλθουν εις γνώση των Αρχών οι συνομιλίες του το τελευταίο διάστημα.

Και αυτό διότι προκύπτει το εύλογο ερώτημα ΠΟΙΟΣ είχε ειδοποιήσει τον Μανιαδάκη ότι «αλλάζουν τα πράγματα» γι αυτόν και οι Αρχές βρήκαν στοιχεία και θα του απαγγείλουν κατηγορίες, με συνέπεια εκείνος να προετοιμάζει το ταξίδι του στο εξωτερικό μαζί με την οικοσκευή του που έχει ήδη ταξιδέψει στην Ισπανία.

Το ζήτημα – γράφει η ΕΣΤΙΑ – δεν αφορά στην εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά σε τυχόν τρίτο πρόσωπο εντός της Δικαιοσύνης που ενημέρωσε- άγνωστο πως – τον «προστατευόμενο μάρτυρα» ότι είναι ζήτημα χρόνου η δίωξή του.

Το δημοσίευμα της Εστίας:

Σχετικά άρθρα