Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξενογιαννακοπούλου: Πυξίδα για τις προσλήψεις οι ανάγκες του Δημοσίου

Ξενογιαννακοπούλου: Πυξίδα για τις προσλήψεις οι ανάγκες του Δημοσίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Προσλήψεις, Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Οι προσλήψεις στο Δημόσιο δεν γίνονται για προεκλογικούς σκοπούς αλλά με αποκλειστικό γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας διοίκησης, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της σήμερα Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Η βασική ανάγκη σήμερα, είναι να μπορέσει η δημόσια διοίκηση να ανταποκριθεί στο ρόλο της και να εξυπηρετεί τον πολίτη και τον επιχειρηματία και να μπορέσει να είναι ένας κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη και για το κοινωνικό κράτος.

»Άρα, η πυξίδα μας είναι οι ανάγκες του Δημοσίου. Δηλαδή τι χρειάζεται η χώρα μας σήμερα», τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Η αρμόδια υπουργός επανέλαβε ότι με βάση τον κανόνα 1:1 οι προσλήψεις το 2019 αναμένεται να είναι τουλάχιστον 8.000, καθώς ισάριθμες εκτιμάται ότι είναι οι αποχωρήσεις το 2018, ενώ επιπλέον έχουν δρομολογηθεί οι 3.200 μόνιμες θέσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και οι 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στον χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Η ίδια κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «επιχειρεί να μας γυρίσει με το πρόγραμμά της στην πιο αυστηρή μνημονιακή περίοδο», ενώ πρόσθεσε ότι αν εφαρμοστεί η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις) οι προσλήψεις θα περιοριστούν στις 1500.

«Αυτό σημαίνει ότι με το ζόρι καλύπτονται οι βασικές ανάγκες των παραγωγικών σχολών του στρατού, της αστυνομίας και του διπλωματικού σώματος και ότι δεν θα προσληφθεί ούτε ένας γιατρός, ούτε ένας δάσκαλος, ούτε ένας εργαζόμενος στα ΚΕΠ», συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα