Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπουργείο Παιδείας: Ο Μητσοτάκης έχει άγνοια για την εκπαίδευση

Υπουργείο Παιδείας: Ο Μητσοτάκης έχει άγνοια για την εκπαίδευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Γαβρόγλου, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει το υπουργείο Παιδείας καταλογίζοντάς του άγνοια για τα της Εκπαίδευσης.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί διάλυσης από την κυβέρνηση του μοναδικού Διεθνούς Πανεπιστημίου της χώρας, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως «αναμέναμε με την αρχή της νέας χρονιάς, ο κ. Μητσοτάκης να άρχιζε να ενημερώνεται για τα της Εκπαίδευσης, ώστε να μην φαίνεται η αδιανόητη εμμονή του να εκφράζει τόσο συχνά την άγνοια του.

Η πραγματικότητα είναι ότι η νέα αρχιτεκτονική του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος εξασφαλίζει ένα δυναμικό νέο Πανεπιστήμιο με τις συνέργειες των τριών ΤΕΙ, με τα αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών, τα νέα Τμήματα και τα νέα ερευνητικά ινστιτούτα που θα ιδρυθούν.

Και αντί να χαιρετίσει αυτήν την εξέλιξη, ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται ότι θα την ακυρώσει.

Το πιθανότερο είναι ότι θα αναγκαστεί και πάλι να αυτοακυρωθεί, όπως έκανε σε ομιλία του στην Άρτα, όπου παραδέχθηκε ότι η πορεία των συνεργειών πρέπει να συνεχιστεί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει, επίσης, άστοχες αιτιάσεις περί μη αξιολόγησης των ΤΕΙ. Αγνοεί ότι τόσο τα ΤΕΙ όσο και τα Πανεπιστήμια έχουν όλα αξιολογηθε»ί.

Τέλος, αναφέρει πως «μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκλάβει κανείς την διαβεβαίωσή του ότι στοχεύει στην προστασία και στην αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου, όταν το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει το κόμμα του για την Παιδεία το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες όχι για τα δημόσια Πανεπιστήμια, αλλά για την ίδρυση ιδιωτικών».

Σχετικά άρθρα