Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με περιφρόνηση απάντησε το ΥΠΕΞ στην Τουρκία και στις απειλές Τσαβούσογλου

Με περιφρόνηση απάντησε το ΥΠΕΞ στην Τουρκία και στις απειλές Τσαβούσογλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Πάνος Καμμένος, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Άμεση και περιφρονητική είναι η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία και συγκεκριμένα στις απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη στην τουρκική Ακαδημία Χωροφυλακής αναφέρθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου και απείλησε με πολεμικό επεισόδιο τη χώρα μας.

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα: έχετε ένα κακομαθημένο παιδί, τον υπουργό Άμυνας. Λέτε είναι «το κακομαθημένο παιδί μας».

»Προσέξτε το κακομαθημένο σας παιδί διαφορετικά θα μπορούσε να προκληθεί ένα ατύχημα, το υπενθυμίζουμε.

»Αυτό είναι ουσιαστικά μια εξαιρετικά φιλική προειδοποίηση» τόνισε ο Τσαβούσογλου, για να προσθέσει:

«Δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα».

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η «Άγκυρα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο θέμα της αξιολόγησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων όσο και στην ανατολική Μεσόγειο».

Η ελληνική απάντηση στην Τουρκία

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησαν με περιφρόνηση στους νέους λεονταρισμούς του απομονωμένου διεθνώς ισλαμικού καθεστώτος:

«Τα μόνα τετελεσμένα στο Αιγαίο είναι όσα απορρέουν από τις επιταγές του διεθνούς δικαίου», σημειώνουν οι ελληνικές διπλωματικές πηγές και συνεχίζουν:

«Οι δε ad hominem προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που αφορούν στον υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο, το μόνο που καταδεικνύουν είναι την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της τουρκικής πλευράς, η οποία συνεχίζει να υπονομεύει την σταθερότητα και την ασφάλεια και να παραμένει στο περιθώριο του διεθνούς δικαίου.

»Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να επιδιώκει τη συνεργασία μέσω του διαλόγου.

»Δεν θα παρασυρθεί σε τέτοιου είδους αδιέξοδες ρητορικές εξάρσεις», καταλήγουν με περιφρόνηση και αποστροφή οι ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Τσιγκλίζουν τον Καμμένο

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι στοχοποιούν τον Πάνο Καμμένο για να ανεβάσουν την ένταση.

Ούτε είναι η πρώτη φορά που ισχυρίζονται πως η Αθήνα έχει «αδειάσει» τον Καμμένο ως «κακομαθημένο», επιδιώκοντας προφανώς να προκαλέσουν διχόνοια στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας θεωρείται από την Άγκυρα «αδύναμος κρίκος» και ο πλέον «κατάλληλος» για καβγά.

Ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος δεν ορίζει ούτε την εξωτερική, ούτε την εθνική πολιτική της χώρας. Αυτά τα χειρίζεται αποκλειστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Το να επιτίθενται λοιπόν με χυδαίους χαρακτηρισμούς το μόνο που επιβεβαιώνει είναι το χαμηλό τους επίπεδο, την απαιδευσιά τους και την παντελή έλλειψη πολιτισμού.

Από την άλλη, έχει διαμηνυθεί προσφάτως στην Τουρκία, με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της μαζί με τους συμμάχους της.

Δηλαδή Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η γεωπολιτική μοναξιά της Τουρκίας μέχρι πριν κάποιο διάστημα εκφραζόταν με νευρικότητα. Τον τελευταίο καιρό όμως κλιμακώνεται σε παραφροσύνη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει προτρέψει την Τουρκία να ευθυγραμμιστεί με το Διεθνές Δίκαιο και να γίνει μια κανονική χώρα. Είναι ο μόνος τρόπος.

Η Ελλάδα είναι μια πανίσχυρη στρατιωτική δύναμη, με επίσης ισχυρούς στρατιωτικά συμμάχους και η Τουρκία είναι μια χώρα σε πολιορκία.

Υβρίζοντας και προκαλώντας απλά δυσχεραίνουν την ήδη «παιζόμενη» θέση τους, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης και απειλής για την ασφάλεια ολόκληρου του δυτικού κόσμου, ένα πρόβλημα δηλαδή που χρειάζεται λύση.

Σχετικά άρθρα