Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί ο Σημίτης: Ο πρωθυπουργός που «έβλεπε τις μίζες να περνούν» κάνει την… αθώα περιστερά

Προκαλεί ο Σημίτης: Ο πρωθυπουργός που «έβλεπε τις μίζες να περνούν» κάνει την… αθώα περιστερά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Κώστας Σημίτης, Μνημόνιο, ΠΑΣΟΚ, Σκάνδαλο,

Προκαλεί ο Κώστα Σημίτης, γνωστός και ως «πρωθυπουργός που έβλεπε τις μίζες να περνούν», καθώς εξακολουθεί να κάνει την… αθώα περιστερά και αρνείται – υπό τη βαριά σκιά των σκανδάλων την περίοδο της δικής του πρωθυπουργίας – τις κατηγορίες λέγοντας πως «δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση ή στοιχείο για την ύπαρξη παράνομων δραστηριοτήτων».

Ταυτόχρονα κάνει την πρόβλεψη πως μετά το 2018 η Ελλάδα θα προσφύγει στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Στη συνέντευξη που φιλοξενείται στις σελίδες του «Βήματος της Κυριακής», ο Κώστας Σημίτης, κρατά σαφείς αποστάσεις από τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η μεταμνημονιακή εποχή ξεκίνησε με τη χώρα απαλλαγμένη από τις δεσμεύσεις της προηγούμενης περιόδου.

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

»Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης» προβλέπει.

Σχετικά με τις υποθέσεις σκανδάλων που αφορούν την περίοδο της δικής του πρωθυπουργίας, τονίζει πως «πολιτική ευθύνη θα υπήρχε αν είχαν γίνει γνωστές παρανομίες και δεν τους έδωσα καμία συνέχεια».

Όσον αφορά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, υπογραμμίζει πως «δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση ή στοιχείο για την ύπαρξη παράνομων δραστηριοτήτων. (…) Ημουν και είμαι αντίθετος με την άποψη ότι οι υπουργοί θα πρέπει να παρακολουθούνται από μυστικές υπηρεσίες, ώστε ο πρωθυπουργός να γνωρίζει τι συμβαίνει.

»Τέτοιες πρακτικές δεν συμβιβάζονται με το ήθος, το οποίο είναι επιβεβλημένο σε μια δημοκρατική διακυβέρνηση.

»Επί της πρωθυπουργίας μου επίσης, όταν είχα οποιαδήποτε ορθή πληροφόρηση για πρόσωπα του περιβάλλοντός μου ή υπουργούς (ότι δεν έχουν την επιβεβλημένη συμπεριφορά), τους απομάκρυνα αμέσως από τη θέση τους», λέει.

Σχετικά άρθρα