Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Μαξίμου τρολάρει ΚΙΝΑΛ: Μάζεψε τον Μαλέλη – Θέλει να είναι χρήσιμο στον Μητσοτάκη και τη Δεξιά

Το Μαξίμου τρολάρει ΚΙΝΑΛ: Μάζεψε τον Μαλέλη – Θέλει να είναι χρήσιμο στον Μητσοτάκη και τη Δεξιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, Μέγαρο Μαξίμου, Σταμάτης Μαλέλης, Φώφη Γεννηματά,

Να ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και να φέρει το ΚΙΝΑΛ προ των ευθυνών του για σχεδιαζόμενη νέα σύμπλευση με τη ΝΔ επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο την ανασκευή των δηλώσεων Μαλέλη, μετά το εσωκομματικό χάος που πυροδότησε χθες στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες για να μαζέψει άρον άρον η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον υπεύθυνο επικοινωνίας του, κ. Μαλέλη, επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση ότι θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές με μοναδικό στόχο να είναι χρήσιμοι στις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να επανέλθει η πιο σκληρή Δεξιά στην εξουσία» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι «μόνο που ο ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει τη χάρη».

Σημειώνεται ότι οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Μαλέλη, με τις οποίες απέκλειε μετεκλογική σύμπλπευση με τη ΝΔ που θα φέρει «όλεθρο», όπως είχε χαρακτηριστικά, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στα ανώτερα κλιμάκια του ΚΙΝΑΛ, με συνεργάτες μάλιστα της κας Γεννηματά να «σπάνε» τα τηλέφωνα στα κανάλια για την αναπαραγωγή των δηλώσεων.

Ως εκ τούτου, μετά από τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, οτι το ΚΙΝΑΛ είναι πιό κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και αυτό κινείται προς προοδευτική κατεύθυνση, αλλά και μετά τις σημερινές θετικές δηλώσεις του Νίκου Παππά υπέρ της τοποθέτησης Μαλέλη, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής αναγκάστηκε να μαζέψει τις δηλώσεις του.

Ο κ. Μαλέλης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ίδιες αποστάσεις ανάμεσα σε ΚΙΝΑΛ με ΣΥΡΙΖΑ και Νεα Δημοκρατία, διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει τον όλεθρο και ότι δεν έχει πρόβλημα το ΚΙΝΑΛ να γίνουν επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική, αν δεν καταφέρει αυτοδυναμία η ΝΔ.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο στο Κίνημα Αλλαγής με πολλά στελέχη να διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις αυτές, και έτσι ο Σταμάτης Μαλέλης αναγκάστηκε να κάνει διορθωτική δήλωση μέσω twitter.

Επαναλαμβάνοντας την θέση της Φώφης Γεννηματά για αποστάσεις και από τα δύο κόμματα και ότι τις συνεργασίες θα τις καθορίσει ο λαός με την ψήφο τους στις εκλογές.

Έγραψε ο Σταμάτης Μαλέλης: Κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν. Το ότι είναι νεοφιλελευθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί. Η προοδευτική διακυβέρνηση περνά μόνο μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγης. Η πόλωση που καλλιεργούν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο .

Τις συνεργασίες θα τις καθορίσει ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του Τέλος σε αυτή τη συζήτηση που καλλιεργούν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που αγωνιούν μόνο για τα ποσοστά τους Και όχι για την υπέρβαση της κρίσης.

Μία ακόμη αποστροφή του κ. Μαλέλη που εξόργισε κορυφαία στελέχη αλλά και την ίδια τη Φώφη Γεννηματά, ήταν η πρόβλεψή του ότι το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές θα πάρει «τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό». «Ένα 6-7% θα έπρεπε να μας προβληματίσει» σημείωσε ο γραμματέας επικοινωνίας, θέτοντας τον πήχη εξαιρετικά ψηλά και καθιστώντας απίθανο το ενδεχόμενο να πιαστεί ο στόχος, ναρκωθετώντας επί της ουσίας την ίδια την πορεία της κας Γεννηματά.

Έσπασαν τα τηλέφωνα

Αποτέλεσμα ήταν αμέσως μετά την επίμαχη συνέντευξη στο news247 να σπάσουν τα τηλέφωνα στη Χαριλάου Τρικούπη και το ίδιο το γραφείο της κας Γεννηματά, ζητώντας εξηγήσεις για τα λεγόμενα του κ. Μαλέλη.

Η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι η δήλωση του Σταμάτη Μαλέλη ήταν μια προσωπική πρωτοβουλία χωρίς άνωθεν έγκριση και ότι του ζητήθηκε «αρμοδίως» να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Δηλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές στο Κίνημα Αλλαγής, με τις πρόσφατες τοποθετήσεις της Φώφης Γεννηματά, αλλά και το κλίμα που επικρατεί στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος.

Προοδευτικό μπλοκ πιέζει τη Γεννηματά

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο περί συγκρότησης Κίνησης για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. Για τη σύγκλιση δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής αλλά και άλλες πολιτικές κινήσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Οι πληροφορίες θέλουν στην Κίνηση να συμμετέχουν κυρίως κάποιες προσωπικότητες της κεντροαριστεράς που ανήκουν στο λεγόμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ του Κώστα Σημίτη, αλλά και στο “παπανδρεϊκό” μπλοκ.

Ορισμένοι βλέπουν πίσω από την πρωτοβουλία καθηγητές πανεπιστημίου που δεν έχουν κρύψει την συμπάθειά τους για τον ΣΥΡΙΖΑ (Τσουκαλάς, Μουζέλης) και στελέχη της επιρροής του Γιώργου Παπανδρέου- όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου- που όμως εδώ και καιρό έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με το ΚΙΝΑΛ και κινούνται στον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός των κομματικών συνόρων του.

Σε πρόσφατες τοποθετήσεις της η Φώφη Γεννηματά προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις τόσο από την Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία προσπάθεια να αναδείξει τον αυτόνομο ρόλο του Κινήματος Αλλαγής και αποφεύγει κάθε συζήτηση περι συνεργασιών, περιμένοντας να δεί τι θα προκύψει από την αριθμητική της κάλπης.

Σχετικά άρθρα