Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ: «Eμπαιγμός της κυβέρνησης σε ζητήματα της εκπαίδευσης»

ΝΔ: «Eμπαιγμός της κυβέρνησης σε ζητήματα της εκπαίδευσης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαθητές, Νέα Δημοκρατία, Νίκη Κεραμέως, Πανελλαδικές Εξετάσεις,

Για “εμπαιγμό της κυβέρνησης σε μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης” έκανε λόγο η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σχετικά με το νέο εξεταστικό σύστημα σχολίασε ότι “αυτή τη στιγμή ακούμε μόνο σχέδια, αντικρουόμενες εξαγγελίες”, ενώ πρόσθεσε πως ενώ “έχει περάσει πάνω από 1,5 χρόνος από το Μάιο του ΄17 και ακούμε μια από τον πρωθυπουργό μια από τον υπουργό Παιδείας και από υφυπουργούς Παιδείας ότι αλλάζει το εξεταστικό, δεν έχουμε δει απολύτως τίποτε”.

Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι “οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν θετικά και αρνητικά σημεία”.

Τόνισε ότι στα θετικά του συστήματος συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι είναι αδιάβλητο και αξιόπιστο καθώς αν ένας μαθητής είναι επιμελής και διαβάζει συστηματικά και με προσοχή σε γενικές γραμμές πετυχαίνει το στόχο του.

Από την άλλη πλευρά, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και τρωτά σημεία όπως για παράδειγμα ότι το σύστημα ως έχει σήμερα ωθεί σε μεγάλο βαθμό στην αποστήθιση ενώ συνιστά την αποτύπωση μιας στιγμής.

Για το λόγο αυτό εκτίμησε ότι θα πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις, όμως σχολίασε ότι “θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί είναι ένα σύστημα που σε γενικές γραμμές λειτουργεί καλά και η παραμικρή -όχι αλλαγή- εξαγγελία αλλαγής, επιφέρει τεράστια αναστάτωση σε χιλιάδες μαθητές, γονείς εκπαιδευτικούς”.

Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, αναγνώρισε ότι “ο εκπαιδευτικός πληθυσμός σε μεγάλο βαθμό είναι γερασμένος”, “υπάρχουν εκπαιδευτικά κενά” και “πρέπει να γίνουν σε ένα βαθμό προσλήψεις”.

Ωστόσο τόνισε ότι εκτός από την εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2019 της δαπάνης για τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή, “δεν υπάρχει καμία εγγραφή δαπάνης για τις προσλήψεις στην γενική εκπαίδευση”. “Γι’ αυτό σας λέω ότι πρόκειται για εξαγγελίες χωρίς αντίκρυσμα” πρόσθεσε.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η ΝΔ προκαλέσει εκλογές με πρόταση δυσπιστίας με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε τη συμφωνία εθνικά επιζήμια και πρόσθεσε:

“θα δούμε ποια θα είναι τα δεδομένα εκείνη τη στιγμή, όταν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, εάν έρθει προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα που διαθέτουμε προκειμένου να μπλοκάρουμε αυτή τη συμφωνία”.

“Ο κάθε βουλευτής, γιατί πλέον είναι προσωπική η ψήφος, θα τεθεί προ των ευθυνών του” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι “μπαίνουμε μεθαύριο σε εκλογικό έτος με πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις”, τόνισε ότι “το κάθε κόμμα πορεύεται όπως νομίζει” και ανέφερε ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία για τη ΝΔ, η οποία “θα ξεδιπλώνει με πολύ μεγάλους ρυθμούς διαρκώς πτυχές του προγράμματός της προκειμένου η κοινωνία να ξέρει τι ακριβώς” προτίθεται να κάνει.

Σχετικά άρθρα