Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πυρ ομαδόν» από ΣΥΡΙΖΑ-αντιπολίτευση για τη βόμβα στο Κολωνάκι – Τι αναφέρουν

«Πυρ ομαδόν» από ΣΥΡΙΖΑ-αντιπολίτευση για τη βόμβα στο Κολωνάκι – Τι αναφέρουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Γιώργος Καλαντζής, Γιώργος Καμίνης, Εκρηκτικός Μηχανισμός, Ένωση Κεντρώων, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Κολωνάκι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Ορθόδοξη Εκκλησία, ΣΥΡΙΖΑ, Τρομοκρατία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Την απερίφραστη καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι, εξαιτίας της οποίας τραυματίστηκαν δύο άτομα, εξέφρασε συλλήβδην ο πολιτικός κόσμος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι πρόκειται για μια «αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Παράλληλα, ανέφερε ότι αναμένει από τις έρευνες των αρμόδιων αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες, ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον τραυματισμένο αστυνομικό που πήγε να ελέγξει το περιστατικό, καθώς και στον νεωκόρο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «τυφλό χτύπημα» κατά των πολιτών, ενώ παρατήρησε πως «είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα».

«Δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο, όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία» κατέληξε, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η κυβέρνηση ας πάψει να είναι έρμαιο των ιδεοληψιών της και ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της» ανέφερε ταυτόχρονα το Κίνημα Αλλαγής.

Εξέφρασε δε, τη συμπαράσταση στους τραυματίες και τόνισε ότι «δεν αρκούν οι λεκτικές καταδίκες», καθώς «τα αλλεπάλληλα διαφορετικά περιστατικά καταδεικνύουν το πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα».

Την ίδια ώρα, η Ένωση Κεντρώων διατύπωσε την έντονη ανησυχία της, κάνοντας λόγο για έξαρση της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα.

«Απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και σοβαρή προσπάθεια όλων ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών, την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και για τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους» πρόσθεσε, δια στόματος του βουλευτή, Μάριου Γεωργιάδη.

Συγχρόνως, το ΚΚΕ «ζήτησε υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στον Αγ. Διονύσιο, που θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες» και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν τον λαό και να επιβάλουν “άκρα του τάφου σιωπή» συμπλήρωσε.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, προχώρησε στη «χωρίς αστερίσκους και υποσημείωση, καταδίκη» και ευχήθηκε άμεση και πλήρη ανάρρωση των δύο τραυματιών.

«Ειδικά αυτές τις Άγιες μέρες, τέτοιες ενέργειες κάνουν ακόμα πιο ισχυρή την πίστη μας για την ανάγκη υπεράσπισης των αρχών και των αξιών που διασφαλίζει το Σύνταγμά μας» κατέληξε.

Από την πλευρά του, τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έστειλε μήνυμα υπέρ της ασφάλειας της πόλης και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους «θυλάκους πολιτικής βίας που αμαυρώνουν την εικόνα της πρωτεύουσας».

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, όσο οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί τρομοκρατικών επιθέσεων παραμένουν ασύλληπτοι και δεν λογοδοτούν στη δικαιοσύνη, τόσο οι λίγοι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες εκφοβισμού των πολλών.

Σχετικά άρθρα