Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Οποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε

Καμμένος: Οποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος, Πάνος Καμμένος, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φυσικό Αέριο,

Μήνυμα πως Ελλάδα και Κύπρος είναι «ένα έθνος σε δύο διαφορετικές χώρες» έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων μονάδες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, καθώς και τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής», που βρίσκεται εν όρμω στο λιμάνι της Λάρνακας, στο πλαίσιο αποστολής του ΟΗΕ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος προειδοποίησε, για μία ακόμη φορά, την Τουρκία με αφορμή τις συνεχείς προκλήσεις της στο Αιγαίο.

Στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ονομάζεται «Εθνικής Άμυνας» και όχι Υπουργός Άμυνας, όπως σε όλα τα κράτη, γιατί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει την ευθύνη για το Έθνος».

«Έθνος δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της Ελλάδος. Έθνος κοινό, Έθνος ένα, είναι το Έθνος των Ελλήνων, το Έθνος των Κυπρίων. Είμαστε ένα έθνος σε δύο διαφορετικές χώρες. Για αυτό είστε και εσείς εδώ, η Ελληνική Δύναμη Κύπρου, για την προστασία του Έθνους, της Σημαίας, του Εθνοσήμου», σημείωσε.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως τα στελέχη των Ε.Δ. κράτησαν ψηλά την αποτρεπτική δύναμη της πατρίδας μας «και παράλληλα καταφέραν η Ελλάδα, από μέρος του προβλήματος της ευρύτερης περιοχής να δημιουργήσει άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, μαζί με την Κύπρο και με τις συμφωνίες που κάναμε προς το νότο με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και προς το βορρά με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, υπογραμμίζοντας πως «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, πριν από δύο εβδομάδες, είπε ότι η Ελλάδα πέρασε στο «plan A».

Δεν είναι τυχαίο, ότι ξεκινώντας η Κύπρος για την εκμετάλλευση του φυσικού της αερίου, με την Τουρκία να απειλεί και να κατεβάζει πολεμικά πλοία, δεν είχε μόνο τη μόνιμη συνοδεία της Ελλάδος, δηλαδή την ΕΛΔΥΚ και το Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά ήρθαν και οι συμμαχικές δυνάμεις για να στείλουν ένα μήνυμα «να αφήσουν ήσυχη την Κύπρο να προχωρήσει στην εξόρυξη του φυσικού της πλούτου».

«Αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα», πρόσθεσε αναφερόμενος στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, «όπου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Τσίπρας και ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Νετανιάχου, παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσει από εδώ ένας αγωγός, θα περάσει νότια της Κρήτης, θα συνδεθεί με το φυσικό αέριο της Ελλάδος και θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, μέσω της Ελλάδος, στην Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα