Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσόφιλος Βούλγαρος ευρωβουλευτής ανακάλυψε βουλγάρικη «μειονότητα» στην Ελλάδα

Ρωσόφιλος Βούλγαρος ευρωβουλευτής ανακάλυψε βουλγάρικη «μειονότητα» στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βαλκάνια, Βουλγαρία, Ευρωβουλευτές, Μακεδονία, Σκόπια,

Μετά τη δημόσια διαφωνία του ρωσόφιλου Βούλγαρου προέδρου για την ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία», εμφανίσθηκε ο ευρωβουλευτής Ανγκέλ Τζαμπάσκι (επίσης ρωσόφιλος) από το εθνικιστικό κόμμα και κυβερνητικό εταίρο VMRO να πει κι εκείνος την άποψή του για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Τζαμπάσκι μιλώντας στο ράδιο Darik μετά από τον Βούλγαρο πρόεδρο, δήλωσε ότι για τη Βουλγαρία ήταν καλύτερο το όνομα «Νόβα Μακεντόνια»

«Δεν συμφωνούμε, απόλυτα, με την Ελλάδα για την ονομασία της «Μακεδονίας«, για εμάς το καλύτερο όνομα θα ήταν «Νόβα Μακεντόνια».

»Οι Έλληνες, όμως, το απέκλεισαν γιατί έχουν πολίτες, οι οποίοι εξακολουθούν να μιλούν βουλγαρικά» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του VMRO.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολίτες που μιλάνε Βουλγαρικά, εκτός από εκείνους που σπούδασαν στη Βουλγαρία. Στην Ελλάδα υπάρχουν 4.000 Μακεδόνες δίγλωσσοι, που μιλάνε τα «μακεδονίτικα», μια νοτιοσλαβική διάλεκτο που μοιάζει με τα Βουλγαρικά.

Στην πραγματικότητα όμως δεν έχει καμία σημασία τι γλώσσα μιλάνε, αφού είναι αποδεδειγμένο από την ιστορία ότι οι σλαβόφωνοι παντού στη Μακεδονία είναι Έλληνες εξσλαβισμένοι, οι οποίοι μετά την απελευθέρωσή τους από τους Οθωμανούς σε μεγάλο ποσοστό –ιδίως οι Γραικομάνοι– επανελληνίστηκαν γλωσσικά.

Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής εάν υπάρχει βουλγαρικό έθνος. Δηλαδή, σήμερα όντως υπάρχει, αλλά εάν υπήρχε πριν το 1850 και ποια εθνική συνείδηση είχαν οι προ-παππούδες του, πριν οι Ρώσοι «πείσουν» τους εξαρχικούς σλαβόφωνους Μακεδονίας και Θράκης ότι ήταν «Βούλγαροι».

Επίσης -να μας πει εάν γνωρίζει- πόσοι γηγενείς Έλληνες ζουν στη Βουλγαρία δίχως μειονοτικά δικαιώματα. Εμείς γνωρίζουμε.

Διαβάστε πατώντας εδώ την αλήθεια για τους «Βούλγαρους» και τους Σκοπιανούς

Σχετικά άρθρα