Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναγιώτης Ρήγας: «Τα αυτονόητα είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης», ότι δηλαδή θα τους ισοπεδώσουμε

Παναγιώτης Ρήγας: «Τα αυτονόητα είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης», ότι δηλαδή θα τους ισοπεδώσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Αποστολάκης, Παναγιώτης Ρήγας, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Ο ρόλος μας δεν είναι να φοβόμαστε (σ.σ. έναν πόλεμο), αλλά να εργαζόμαστε για την αποτροπή μίας επιθετικής κίνησης από την πλευρά της Τουρκίας» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, εκτιμώντας πάντως ότι η Άγκυρα «δεν θα υπερβεί τα εσκαμμένα».

«Υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, υπερασπιζόμαστε και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

»Εγγύηση αποτελεί η αποτρεπτική ισχύς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Ρήγας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, κάνοντας λόγο για «τυχοδιωκτισμό» από την πλευρά της Τουρκίας.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος προειδοποίησε πως «αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε» ο κ. Ρήγας απαντά πως «ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε τα αυτονόητα, έδωσε την επιχειρησιακή διάσταση σε αυτό που νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε, ότι δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί ούτε στο ελάχιστο η ελληνική επικράτεια».

Απαντώντας σε αιτιάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί τεχνητή ένταση με την Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επισημαίνει πως τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να μπαίνουν στη σκακιέρα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ελληνικά πολιτικά κόμματα ερμηνεύουν την πάγια ελληνική στάση, την οποία ακολουθεί και η παρούσα κυβέρνηση, της ψύχραιμης αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας ως ‘καλλιέργεια έντασης’ έναντι της Τουρκίας» δηλώνει, καλώντας τα κόμματα «να προσέξουν λίγο περισσότερο γιατί δίνουν λαβές και άλλοθι στην τουρκική συμπεριφορά».

Σχετικά άρθρα