Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ αλλά πολύ μακριά από ποσοστά αυτοδυναμίας

Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ αλλά πολύ μακριά από ποσοστά αυτοδυναμίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Pulse, Δημοσκοπήσεις, Νέα Δημοκρατία, ΣΚΑΪ, ΣΥΡΙΖΑ,

Συνεχίζει να προηγείται σταθερά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την νεότερη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, αλλά με ποσοστό που δεν μ πορεί να θεωρεί επαρκές για να κατακτήσει στις επερχόμενες εκλογές για πολυπόθητη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτοδυναμία.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 9,5 ποσοστιαίων μονάδων συγκεντρώνοντας 31,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% αντίστοιχα, το ΚΚΕ με 5,5% , η Ένωση Κεντρώων με 2% και η Ελληνική Λύση με 2% αντίστοιχα, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Άλλο κόμμα, ψηφίζει το 4%, στο 16,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων καθορίζονται ως εξής:

ΝΔ 33,5%, ΣΥΡΙΖΑ 23% (10,5% διαφορά), Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής 7%, ΚΚΕ 6%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν πιάνει το όριο εισόδου στη Βουλή.

Η στήριξη για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και για Το Ποτάμι μετρήθηκε στο 1,5%.

Πιο κοντά στο όριο του τρία τοις εκατό βρίσκονται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η Ένωση Κεντρώων, που αποσπούν το 2%.

Τα αποτελέσματα και αυτής της δημοσκόπησης δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κάνει υψηλή πτήση προς την αυτοδυναμία επιπρόσθετα και από το γεγονός ότι έχει σχεδόν εξαντλήσει την συσπείρωση των ψηφοφόρων, η οποία υπολογίζεται στο 83%, περιορίζοντας τις δυνατότητες για ποσοστά αυτοπδυνμίας.

Αντίθετα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξακολουθεί να έχει χαμηλή συσπείρωση μόλις στο 53% και επιπρόσθετα έχει ακόμη 16% “διαρροές” στην «γκρίζα ζώνη» των λευκών/αποχή και των αναποφάσιστων, ποθυ του δίνουν σημαντικές ελπίδες για γενναία αύξηση των ποσοστών του.

Κύριο ζήτημα η οικονομία, δεν βλέπουν εκλογές πριν τις Πρέσπες

Μολονότι η έρευνα διεξήχθη ενώ προωθείται η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ΠΓΔΜ και εν μέσω παρατεταμένης έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σχεδόν οι μισοί πολίτες (46%) κρίνουν πως πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι η οικονομία.

Αντίθετα, ένας στους πέντε θεωρεί ότι πρώτο μέλημα πρέπει να είναι τα «εθνικά θέματα».

Έπεται η Παιδεία με 11% και πολύ χαμηλότερα στο 6% η ασφάλεια στην οποία επενδύει πολιτικά η ΝΔ.

Σχετικά άρθρα