Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αχτσιόγλου: Ο αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις

Αχτσιόγλου: Ο αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έφη Αχτσιόγλου, Κατώτατος Μισθός, Υπουργείο Εργασίας,

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, από το βήμα εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, το υπουργικό στέλεχος χαρακτήρισε ως «κορυφαία στιγμή» την αύξηση του κατώτατου μισθού τον Ιανουάριο του 2019. Τόνισε δε, ότι «μετά την κατάθεση του πορίσματος από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, θα λάβω την απόφαση για την αύξηση, η οποία θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο».

«Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις» έσπευσε να υπερτονίσει η κα Αχτσιόγλου. Υπενθύμισε, παράλληλα, «η κυβέρνηση ουδέποτε συμφώνησε ή αποδέχτηκε την αντίληψη που έθετε τους εργαζόμενους στο περιθώριο».

«Στη δική μας αντίληψη, η αύξηση των μισθών και η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων αποτελεί προϋπόθεση για μια δίκαιη ανάπτυξη» επεσήμανε η υπουργός Εργασίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η οποία «οδήγησε στην επέκταση 10 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, και τις νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως η τήρηση των ωραρίων και η καταβολή των μισθών».

Για την κυβέρνησή μας, έσπευσε να προσθέσει, «η καθημερινή στήριξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η χώρα στη νέα εποχή».

«Ο δρόμος που ακολουθούμε, μέσα από ένα νέο παραγωγικό και οικονομικό υπόδειγμα, εξασφαλίζει ότι οι παθογένειες που οδήγησαν την χώρα στην κρίση θα εξαλειφθούν» κατέληξε η κα Αχτσιόγλου.

Σχετικά άρθρα